PASTÍS DE NOUS AMB UN TOC DE LICOR DE CAFÈ #untecommartha

 


A començament de setmana us explicava que m'agrada participar en reptes culinaris d'Instagram. És una bona manera d'estar activa i de tenir un incentiu per buscar i provar noves receptes! 
Doncs avui us porto una recepta amb la que vaig participar al repte #unteconmartha organitzat per Bea del bloc I Love Bundt Cakes i Marina de La Rosquilla de Tía Laura: l'últim diumenge de mes publicar una recepta de la Martha Stewart. 

El mes passat vaig optar per una pastís de nous i oli d'oliva. Vaig haver de fer canvis en els ingredients: demanava nous torrades i jo les vaig posar sense torrar i demanava un licor italià de nous i avellanes (Nocello) i jo li vaig posar licor de cafè. Em va sorprendre que demanés dues cullerades de Royal i per precaució, només vaig posar dues culleradetes de postres. 

Voleu que us digui que va passar? Doncs que va quedar boníssim, amb textura i una suavitat que em van encantar! I el millor de tot...que qui l'ha provat ha quedat meravellat. Un altra recepta que es queda! 
Vinga, us explico! 


INGREDIENTS: 
  • 180g de farina d'ús comú
  • 2 culleradetes de postres d'impulsor Royal
  • Un polsim de sal
  • 3 ous L a temperatura ambient
  • 180g de sucre 
  • 80ml d'oli d'OVE 
  • 80ml de licor de cafè 
  • 115g de nous trossejades i picades fines (les podeu picar amb la picadora, al morter o al Thermomix)
  • Sucre glass per decorar  

PREPARACIÓ: 

1. Escalfem el forn a 180º (dalt i baix) i preparem un motlle rodó desmuntable de 23cm (folrem la base amb paper vegetal i untem les parets amb mantega). 

2. Tamissem la farina, el Royal i la sal. Reservem. 

3. Al bol de l'amassadora batem a velocitat alta els ous, fins que veiem que blanquegen. Baixem la velocitat a mitja i incorporem el sucre. Ho continuem batent fins obtenir una massa espessa i blanca. 

4. Tornem a baixar velocitat i incorporem l'oli i el licor. A continuació incorporem la farina en tres vegades. Ho acabem de barrejar suaument amb l'espàtula.

5. Finalment, incorporem les nous trossejades i les barregem amb l'espàtula, fent moviments envolvents. 

6. Aboquem la massa al motlle i fem uns copets al pedrís. Ho enfornem durant uns 25 minuts o fins que el testador ens surt net. 

7. Una vegada ha finalitzat la cocció, retirem el pastís del forn i el deixem reposar 10 minuts. Passat aquest temps el desemmotllem i el deixem refredar sobre una reixeta. 

8. Abans de presentar-lo l'empolvorem amb sucre glass. 

I ja està! Ja veureu, si el feu...us agradarà moltíssim! 



Comentaris

  1. I tant que m’agradarà, i amb els canvis que tu has fet em sembla perfecte!
    Ptnts
    Glòria

    ResponElimina
  2. Buenos días tocaya! Acabo de encontrar tu blog a través del de Gloria y me han gustado mucho tus recetas, y ésta tuya me ha parecido estupenda. Apuntada queda! Besets

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Digue'm què opines!!!