PASTÍS DE XOCOLATA, AVELLANES I FLOR DE SAL

 


"Un postre casero no tiene porqué ser complicado" 
Amb aquestes paraules comença la introducció a la recepta publicada a la pàgina núm.60 del llibre Tartas de Martha Stewart. 
A vegades volem preparar dolç a casa però no tenim ganes de complicar-nos molt la vida, tenim pressa, estem preparant varies coses a la vegada i no podem dedicar el mateix a temps a tot, fa massa calor o...simplement volem fer quelcom senzill. 
Una barreja de totes les sensacions anteriors és el que em va passar el dia que vaig preparar aquest dolcet pel repte mensual #unteconmartha de I love bundt cakes i La Rosquilla de la tía Laura

El resultat del pastís que vaig fer va ser...espectacularment deliciós. El contrast de la xocolata amb el punt de sal és indescriptible. 


Vaig fer alguns canvis respecte a la recepta original: utilitzar avellanes en compte d'ametlla torrada, reduir la quantitat de mel i utilitzar una crema de xocolata que porta trossets d'avellana en compte de xocolata trossejada. 


Vinga, us explico! 

INGREDIENTS: 
  • 1 massa de pasta de full 
  • 1 ou (per pintar la pasta de full) 
  • Sucre per empolvorar 
  • Crema xocolata tipus Nutella o Nocilla 
  • Mel (la meva preferida, de taronger)
  • Flor de sal 
  • 2 grapats d'avellanes torrades trossejades
PREPARACIÓ: 

1. Escalfem el forn a 230º, dalt i baix. 

2. Escampem la massa de pasta de full sobre la peça de paper vegetal. Amb un tallapizzes dividim la massa en quatre parts. A cada part fem un plec per fer una vora més alta. Punxem amb una forquilla el centre de la base. Pinzellem les vores amb ou lleugerament batut i les empolvorem amb sucre. (La recepta deia refrigera uns 30 minuts a la nevera abans d'enfornar...jo em vaig saltar aquest pas). Ho enfornem durant uns 15/20 minuts fins que veiem que està daurada. No apaguem el forn!

3. Quan retirem del forn les quatre bases, presssionem el centre de cada peça amb l'ajuda d'una espàtula. 

4. Cobrim el centre de cada base amb unes cullerades de crema de xocolata. Repartim un raig petit de mel per sobre i les avellanes trossejades. Finalment ho empolvorem amb una mica de flor de sal i ho torneu a enfornar durant uns 3 minuts més. Deixeu-ho refredar sobre una reixeta i...ja ho teniu enllestit per gaudir-ho. 

Què us ha semblat? Oi que és fàcil de fer? Us asseguro que us encantarà, ja veureu! 



Comentaris

  1. Jo poso una tassa de cafè i agafo un tros d'aquest deliciós pastís.
    Salut.

    ResponElimina
  2. És tan senzilla que venen ganes de fer-la

    ResponElimina
  3. Tinc un llibre de Martha en anglés, però no sé si és el mateix perquè no sols és de "tartas". Dona igual, no he fet res i és que amb el tema dolç, ho tinc complicat.
    El teu pastís és tan senzill i tan bo, que abelleix tan sols veient les fotos.
    Besets

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Digue'm què opines!!!