ARBRE DE NADAL FARCIT DE SOBRASSADA

 


Avui us porto una recepta molt senzilla de fer i que fa molt Nadal. L'he dut a la pràctica en tres classes de cuina nadalenca Thermomix i ha estat tot un èxit. 
És un arbre que queda molt bonic, que fa molt goig a la taula. 

No deixa de ser una senzilla massa de pa farcida d'allò que més us agradi. El farciment de les classes presencials va ser de pernil i formatge cremós i la de la classe online va ser de sobrassada. Això vol dir que vosaltres el podeu farcir d'allò que més us agradi. 


Pensant en un berenar d'una tarda de Nadal...el podríeu farcir de xocolata i podríeu gaudir d'un pa amb xocolata ben bonic i divertit. Us sembla bona idea? 
Vinga, us explico! 

INGREDIENTS: 
  • 220g d'aigua
  • 25g de llevat fresc 
  • 70g d'oli d'OVE
  • 400g de farina de força
  • Un polsim de sal 
  • Sobrassada 
  • Formatge per gratinar (al gust) 
PREPARACIÓ AMASSAT TRADICIONAL: en un bol barregem els líquids amb el llevat fins que està ben dissolt i anem incorporant poc a poc la farina. Ho barregem amb les mans i ho acabem d'amassar sobre el pedrís enfarinat fins que obtenim una massa fina (com la de la pizza). Formem una bola i la deixem reposar uns 20 minuts en un bol prèviament untat amb oli. Tapem amb un drap o film transparent. 

PREPARACIÓ AMASSAT THERMOMIX: posem dins del got l'aigua, el llevat i l'oli i ho fem tebi. Si tenim un TM6 activem la funció HERVIDOR/37º i si tenim TM5 o TM31 programem 1min.30segons/37º/Vel.1. Incorporem la farina i la sal i ho amassem durant 2 minuts. Formem una bola i la deixem reposar uns 20 minuts en un bol prèviament untat amb oli. Tapem amb un drap o film transparent. 

PREPARACIÓ ARBRE: 

1.Preparem una llanda de forn, folrant-la amb una làmina de paper vegetal. Escalfem el forn a 200º. 

2.Enfarinem el pedrís de la cuina, pressionem lleugerament la massa per desgasificar-la una mica i la dividim en 17 boles. 

3.Pressionem una mica amb la mà cada bola i al centre posem una culleradeta de sobrassada o el farcit que vosaltres vulgueu. Tanquem la massa amb els dits, formant un bola. Col·loquem cada bola sobre la llanda del forn per la part que l'hem tancat (fixeu-vos en la imatge). Cobrim l'arbre amb film transparent i el deixem reposar uns 20 minuts. Escalfem el fon 

4.Empolvorem l'arbre amb formatge ratllat i ho enfornem durant 30 minuts. Tot i així...a partir dels 20 minuts vigileu-lo. 

5.Una vegada hagi acabat la cocció el deixem refredar sobre una reixeta. 

I ja ho teniu enllestit per poder-ne gaudir! Us encantarà, estic plenament convençuda!


Comentaris

Publica un comentari a l'entrada

Digue'm què opines!!!