PASTÍS DE PINYA DE LA MARE #OlivaSupermercats


Una de les receptes familiars de casa que encara no havia publicat i que feia molt temps que ho volia fer. 

Són les postres de festa per excel·lència a la meva família!
La meva mare el preparava a casa i també ho portava fet quan anàvem de convidats a alguna celebració o dinar amb família. Quins bonics records! 
Si no recordo malament, la recepta va  sortir de casa de la meva tia Mari, ella li va explicar a la meva mare i la meva mare a les meves ties Mercedes i Rosa. I d'aquesta manera es van convertir en unes postres de sopars de Nochebuena i Cap d'Any, de dinars de Nadal i Any Nou, d'aniversaris i de festes importants.

 

Són molt refrescants i senten molt bé. Els ingredients són molt senzills i la preparació, també. Us ho explico de dues maneres, tradicional i versió Thermomix. 
Si compreu la nata muntada us estalviareu un pas i si no...és el primer pel que heu de començar.  

L'he decorat seguint el consell de la meva mare "ponle guindas, que queda muy bonito" i així ho he fet. Em sembla que sí, que és molt bonic! 


Vinga, us explico!  

INGREDIENTS: 

🎄1 pot de pinya "en su jugo" @delmonte
🎄Suc d'una llimona
🎄300g de nata muntada ensucrada
🎄9 cullerades de llet condensada
🎄9 fulles de gelatina
🎄Caramel líquid

PREPARACIÓ TRADICIONAL:

1. Separem el suc de la pinya i els talls de pinya. Els talls els trossegem. Preparem el motlle amb caramel líquid. Reservem. 

2. Muntem la nata (li haurem afegit una cullerada de sucre glass) fins que està cremosa (no cal que estigui molt dura) i reservem en un bol gran. 

2. Posem les làmines de gelatina a hidratar en un bol amb aigua freda. Han d'estar almenys 5 minuts. 

2. En un cassó escalfem el suc de pinya (no cal que arribir a  bullir), escorrem la gelatina i ràpidament la barregem. Reservem en un bol. Hem d'esperar a que es faci tebi però que no comenci a solidificar-se. 

3. Triturem la pinya amb el suc de llimona i les cullerades de llet condensada. Amb molta cura i suavitat ho barregem amb la nata muntada. Us aniran bé unes varetes. 

4. Finalment, incorporem el suc de pinya amb la gelatina i ho barregem suaument fins que està tot ben integrat. Aboquem la barreja al motlle i ho deixem refredar a la nevera unes 5 hores mínim. 

PREPARACIÓ THERMOMIX:

1. Separem el suc de la pinya i els talls de pinya. Els talls els trossegem. Preparem el motlle amb caramel líquid. Reservem. 

2.Posem la papallona al got, aboquem la nata (ha d'estar molt freda) i afegim una cullerada de sucre glass. Programem Vel.3,5 sense temps. L'anem controlant fins que veiem està al punt desitjat, cremosa (podem anar parant, no passa res). Reservem en un bol gran. 

3. Sense rentar el got afegim la pinya, el suc de llimona i les cullerades de llet condensada. Ho triturem 10 segons/Vel. 5. Amb molta cura i suavitat ho barregem amb la nata muntada. Us aniran bé unes varetes. Reservem. 

4. Posem les làmines de gelatina a hidratar en un bol amb aigua freda. Han d'estar almenys 5 minuts. 

5. Sense rentar el got aboquem el suc de la pinya i escalfem 5min./80º/Vel.1. Finalitzat aquest temps incorporem la gelatina ben escorreguda i ho barregem durant 6segons/Vel.3 Reservem en un bol. Hem d'esperar a que es faci tebi però que no comenci a solidificar.  

6.Finalment, incorporem el suc de pinya amb la gelatina i ho barregem suaument fins que està tot ben integrat. Aboquem la barreja al motlle i ho deixem refredar a la nevera unes 5 hores mínim. 


Triem un plat ben bonic per desemmotllar i decorem el pastís amb unes guindes. Ja veureu quin goig farà! ç

I, res, amb aquesta recepta us vull desitjar unes bones Festes de Nadal! 


Comentaris

  1. MMmmm...!De ben segur que la faré!:=)MªAssumpció
    Gràcies!!!

    ResponElimina
  2. Que bonic. Quanta raó les mares.. Bones festes Olga

    ResponElimina
  3. Hola Olga. Ja vaig veure el pastís a IG i tant el motlle, com la recepta són una meravella.
    Bona entrada d'Any i el millor per a tu i la teua familia.
    Besets

    ResponElimina
  4. Recepta de la mare... segur que espectacular!
    PTNTS
    Glòria

    ResponElimina
  5. Muy feliz año nuevo! Mis mejores deseos para el 2022! Que postre tan rico has hecho!
    Besos

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Digue'm què opines!!!