CREMA DE BRÒCOLI I PINYA BLANCA @SéniadeCasadó

 



Començo la setmana amb la recepta d'una crema de verdures que vaig provar la setmana passada i em va agradar moltíssim. 
Són dues verdures d'hivern per excel·lència i que poc costum es té de fer-les en crema...el bròcoli i la col-i-flor o pinya blanca (així es diu a Móra d'Ebre). És sorprenent com de suau queda la crema feta amb elles i com res té a veure amb l'olor que fa en el moment de la seva cocció (quan les fem com a verdura sola, vull dir). 
A més, aquestes dues tenen el valor afegit que són de cultiu ecològic de La Sénia de Casadó. 


La recepta la vaig veure a Cookidoo, la plataforma de receptes de Thermomix. He fet dues petites modificacions: he reduït quantitat d'oli, d'aigua i d'all i he afegit una culleradeta de concentrat de brou de pollastre (me'l faig amb el TM6). 

Vinga, us explico! 

INGREDIENTS: 
  • 200g de porro tallat a rodanxes
  • 1 all 
  • 40g d'oli d'OVE
  • 400g de flors de pinya blanca (sense tronxo)
  • 200g de flors de bròcoli (sense tronxo)
  • 750g d'aigua
  • 1 cdta de postres de concentrat de brou de pollastre o 1/2 pastilla 
  • 1 polsim de sal 
  • 1 polsim de pebre mòlt 
  • Flors de pinya blanca i bròcoli per decorar 
PREPARACIÓ: 

1. Posem dins del got el porro, l'all i l'oli. Ho trossegem 8 segons/Vel.4. i ho sofregim 7minuts/120º/Vel.1. // Tradicional: en una cassola posem a escalfar l'oli i sofregim el porro i l'all. 

2. Incorporem al sofregit les flors de  pinya blanca i de bròcoli i continuem sofregint 5minuts/120º/Vel.1. // Tradicional:  Incorporem les flors de pinya blanca i bròcoli i continuem sofregint durant uns cinc minuts més. Anem remenant sovint. 

3. Finalment, afegim l'aigua, el concentrat i la sal i ho fem coure durant 25minuts/100º/Vel.1. // Tradicional: afegim l'aigua, el concentrat i la sal i ho fem coure durant una mitja hora, a foc alegre però no molt fort. 

4. Una vegada finalitzada la cocció, afegim el polsim de pebre al gust i ho triturem ben triturat durant 1min./Vel.10. 

5. Posem les flors de pinya i bròcoli que tenim reservades per decorar al microones, durant 1 minut més o menys. Feu la cocció al punt que us agradi (cruixent, al dente, més cuit...). 

6. Per presentar-ho a taula, ho posem en un bol o un plat i ho decorem amb les verdures reservades. Ho podem empolvorar amb pebre i regar-ho amb un rajolí d'oli d'OVE.

Us asseguro que us agradarà moltíssim! Ja ho veureu! De ben segur algun detractor o detractora de la col-i-flor quedarà ben enamorat/ada quan la tastarà!  





Comentaris

  1. Una recepta a tenir en compte!
    Que bons sou els de Móra d'Ebre, pinya blanca🥰
    PTNTS
    Glòria

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Digue'm què opines!!!