CREMA DE TOMÀQUETS AL FORN #OlivaSupermercats

 


Aquest cap de setmana he descobert una recepta genial que ha agradat moltíssim a casa i que per unanimitat hem decidit que es queda. 

El descobriment l'he fet gràcies al llibre de cuina Cocinando en casa de Isabel Fraga Blanco, del bloc La Cocina de Frabisa


Buscava recepta per estrenar-lo i...al disposar dels dos productes d'Oliva Supermercats que us presento a continuació ho vaig tenir molt clar. 
Quins dos productes són? Doncs un vinagremel de taronger de Mel Bonet (Riba-roja d'Ebre) i OVE La Picossa de la Cooperativa de Móra d'Ebre. 


Al passar per la pàgina núm.58 del llibre i trobar la "sopa de tomates asados" ho vaig veure claríssim! Recepta ideal per poder-los degustar i gaudir! 

L'oli arbequí La Picossa ja el coneixia (moltes vegades l'he comprat) i el vinagremel de taronger m'ha agradat moltíssim. Quina sorpresa més agradable! La combinació de vinagre de garnatxa negra del Priorat i mel de taronger de Terres de l'Ebre és espectacular. 



Pel que fa a la recepta de la Isabel he fet alguna petita variació, no gaire important. He reduït la quantitat d'oli, no he triturat els alls, en compte de dos ous durs només he utilitzat un, el pernil l'he posat torradet i he incorporat el pebre mòlt. 
Els tomàquets els he cuit a la meva airfryer i val a dir que han quedat molt bé. Si els hagués fet al forn haguessin tingut una mica més de suc i no m'hagués calgut afegir-hi una mica d'aigua a l'hora de triturar (a la recepta es contempla aquesta possibilitat). 
El triturat l'he fet amb el meu TM6...queda perfecte. 
Vinga, us explico! 

INGREDIENTS (4p):
  • 1kg de tomàquets pera madurs 
  • 65ml d'OVE arbequí La Picossa
  • 80g de pa del dia anterior
  • 35 ml de vinagremel de taronger Mel Bonet 
  • 2 alls
  • 1 polsim de sucre 
  • sal
  • Herbes aromàtiques seques: alfàbega, orenga i timó. 
  • 1 polsim de pebre mòlt
  • 1 ou dur ratllat
  • 100g aprox de pernil salat tallat a tires 
PREPARACIÓ: 

1. Escalfem el forn o la "fregidora d'aire" a 150º. 

2. Netegem els tomàquets, els tallem a quarts i els col·loquem en una safata amb la pell a la part de sota, juntament amb els alls. Jo vaig posar-les sobre paper de cuina (mireu la foto). Els empolvorem amb una mica de sucre, les herbes aromàtiques i una mica de pebre mòlt.  Els posem coure durant uns 60 minuts si és amb forn i 50 minuts si és amb airfryer. 


3. Quan acaba la cocció incorporem per sobre de les tomàquets el pa trossejat i fem que s'impregni del suc. Ho reservem uns 5 minuts. 

4. Mentrestant, podem ratllar l'ou dur i fer "xips" de pernil salat. Posem el pernil salat en un plat i ho posem al microones 1min. a màxima potència (controlem). Reservem. 

5. Posem dins del got de la batedora o del Thermomix els tomàquets cuits amb el pa, l'oli OVE i el vinagre. Podeu decidir si triturar els alls o retirar-los.Ho triturem a velocitat màxima fins obtenir una crema (Thermomix: 1 minut, Vel 10; baixar ingredients i 15 segons, Vel.10)). Si veiem que no ens queda la textura que volem, li podem afegir una miqueta d'aigua (al gust, jo ho vaig fer) i ho tornem a triturar. 


6. Ho presentem a taula amb ou dur ratllat, xips de pernil i un rajolí d'oli. 

Què us ha semblat? Us asseguro que si ho proveu...us agradarà moltíssim i repetireu! 




Comentaris

Publica un comentari a l'entrada

Digue'm què opines!!!