LASANYA DE CARXOFES


Moltes vegades us dic que m'agrada provar noves receptes...potser em faig massa pesada i tot! Aquesta és una de les que considero "el gran descobriment" de les últimes setmanes! De les que arriben per quedar-se! No és per fer-la sovint, però sí almenys una vegada en plena temporada de la carxofa. 
De què us parlo? D'una lasanya de carxofes! 

L'he descobert gràcies a Cookidoo, la plataforma de receptes de Thermomix. És una font inesgotable de recursos! 

El resultat de la recepta em va agradar molt. A banda de que la carxofa m'agrada moltíssim, la vaig trobar molt equilibrada i molt suau. El segon ingredient protagonista és la ceba. Si sou dels que us agrada...llavors encara millor! 

Per fer-la, vaig utilitzar unes plaques de lasanya de pasta fresca de la marca Rana que vaig comprar a Oliva Supermercats de Móra d'Ebre i que em van agradar moltíssim. 
La recepta original utilitza formatge gruyère. Com és una varietat que no m'agrada gaire i a una part dels components de la família no li agrada el formatge, l'he substituït per mozzarella i només l'he posat com a cobertura. 


Vinga, us explico com l'he fet! 

INGREDIENTS: 
  • 14-16 plaques de lasanya 
  • 150g aprox. de mozzarella ratllada
  • 2kg de carxofes aprox. (netes, uns 650g)
  • 400g de ceba 
  • 70g d'oli OVE
  • Sal
  • Un polsim de pebre 
  • 4 ous durs
  • 1l aproximadament de salsa beixamel 
PREPARACIÓ: 

1. Thermomix: trossegem els cors de les carxofes 4 segons/Vel.4. Retirem del got i reservem. A continuació fem el mateix amb la ceba tallada a quarts; trossegem 4 segons/Vel.4. Baixem els trossos de ceba al fons del got. // Tradicional: tallem els cors de les carxofes en 8-10 parts. Reservem. Trossegem o tallem en juliana la ceba. 

2. Thermomix: afegim l'oli d'OVE al got, incorporem les carxofes reservades, sal i un polsim de pebre. Ho sofregim 20min/120º/Gir invers, velocitat cullera. Quan finalitza el sofregit, retirem a un bol o safata. // Tradicional: en una paella o cassola posem a escalfar l'oli i quan estigui calent incorporem la ceba i les carxofes i ho salpebrem. Sofregim suaument durant uns 20minuts. Quan finalitza el procés de sofregit, retirem a un bol o safata.

3. Preparem la salsa beixamel com tinguem costum fer-la. Barregem la meitat de la beixamel amb el sofregit de la ceba i les carxofes. 

4. Trossegem o tallem a rodanxes els ous durs. Reservem.

5. Escalfem el forn a 200º. 

6. Ara arriba el moment de muntar la lasanya. La podeu fer en una safata o en safates individuals. Procediment: al fons de la safata posem una miqueta de la barreja de carxofa i ceba. Col·loquem una capa de plaques-capa de barreja de carxofa-capa d'ou dur- capa de plaques-capa de carxofa- capa d'ou dur...repetim fins que acabem amb els ingredients. Dalt de tot acabem amb plaques de lasanya i la meitat de la beixamel reservada. Ho empolvorem amb mozzarella ratllada i ho portem al forn durant uns 15 minuts o fins que veiem que està ben gratinada (dauradeta). 

Ara només ens queda servir-la a taula i...ja està! A gaudir-la moltíssim! Estic convençuda que us agradarà molt. 







 

Comentaris

  1. Olga hem dinat coma reis boníssima lasanya de carxofes

    ResponElimina
  2. Ara que veig aquesta lassanya em sembla que buscaré carxofes… això cal tastar-ho!
    Ptnts
    Glòria

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Digue'm què opines!!!