POLLASTRE AMB SALSA DE CIRERES

 


Fa uns dies em vaig engrescar en preparar una recepta de pollastre diferent. 
Tenia cireres madures. Vaig mirar el pollastre i vaig mirar les cireres. Vaig tornar a mirar el pollastre i les cireres. I mira, així, en un tres i no res vaig tenir la idea ben clara. Obrir calaix de les cassoles, triar la que anava bé i...recepta en marxa! 

No té cap complicació ni cap misteri. Recepta senzilla i fàcil de fer. Seguir els passos de la cocció d'un rostit en cassola. Daurar carn, sofregit, vi o vermut, herbes, una mica de brou o aigua, incorporar fruita i repòs. 
Les quantitats no us les puc dir exacte, són aproximades. 
No vaig posar pastanaga ni tomàquet al sofregit per que no em variés el color. Només vaig utilitzar ceba i escalunya; podríeu utilitzar porro. 


Un petit consell...no el feu d'un dia per a l'altre perquè us podria variar el color del pollastre i ja no queda tan bonic. Si la salsa està moltes hores amb el pollastre li fa canviar el color i no és tan bonic (opinió personal meva). 
Vinga, us explico! 

INGREDIENTS (4p): 
  • 4 cuixes de pollastre o la peça que més us agradi
  • 3 escalunyes tallades en juliana
  • 1 ceba grossa tallada en juliana
  • 4 alls 
  • Un bon raig d'OVE 
  • Un bon raig de vermut
  • 2 grapats de cireres sense pinyol 
  • 1 fulla de llorer 
  • Una mica d'aigua o brou (si és necessari)
  • Sal 
  • Pebre 
PREPARACIÓ: 

1. Salpebrem el pollastre. Reservem. 
2. En una cassola posem un raig ben generós d'oli OVE a escalfar. Quan està calent afegim els alls i el pollastre. El daurem per tots els costats. Vigilem que no es cremin els alls. 
3. Quan tenim el pollastre daurat incorporem la ceba i les escalunyes. Remenem enèrgicament i aboquen un bon raig de vermut. Mantenim el foc alegre durant dos o tres minuts. Ho barregem tot molt bé, afegim una fulla de llorer i les cireres. Baixem el foc i ho fem coure durant uns 40 minuts (vigilarem, segons com sigui el pollastre ens costarà més o menys la cocció). 

4. Una vegada ha finalitzat la cocció del pollastre retirem les peces a una safata i aboquem les verdures i el suc de la cocció al got de la batedora o al got del Thermomix. Triturem fins obtenir una salsa molt fina. 
Tornem a posar dins de la cassola el pollastre i el cobrim amb la salsa. 

I ja està ja ho tenim enllestit! Ara només tocaria gaudir-lo parant una taula ben bonica i compartir-lo en família. 





Comentaris

Publica un comentari a l'entrada

Digue'm què opines!!!