Recordo perfectament el primer dia que vaig anar al forn de la Mercè: va ser uns mesos abans de que nasqués la Cristina i portava a Joan amb el cotxet. Només entrar al forn, la Mercè va sortir de darrere de taulell amb trosset de bastonet i li va donar a Joan. Ell, molt content, li va agrair amb una gran somriure. Aquest detall va ser l'inici d'una relació entranyable amb la Mercè del forn, la mare de la Mercè de la Xicalla.
Per què us explico tot això? Perquè el cóc que avui us presento és un dels meus preferits que feia la Mercè: el cóc de maçana triturada. L'exposava al taulell, gran, esplendorós,....mmmmm.....deliciós!!!
Jo he intentat fer un cóc semblant al seu i hauria de ser la Mercè la que l'avalués, la que digués si està bé o no està bé. De moment, m'haureu de dir vosaltres què us sembla.
Us explico com l'he fet:la base és la del cóc de iogurt. A aquesta massa li he afegit maçana triturada amb la picadora. Molt ràpid i senzill!
INGREDIENTS:
- 1 iogurt natural
- 3 ous L
- 3 mesures de iogurt de farina de rebosteria
- 2 mesures de iogurt de sucre
- 1 mesura de iogurt d'oli de gira-sol
- 1 sobre de llevat Royal
- 1 culleradeta de postres d'aroma de vainilla
- 2 maçanes triturades amb la picadora
- Sucre per empolvorar
COM EL PREPAREM?
- Encenem el forn, a 220º (en el moment d'introduir el cóc baixarem la temperatura a 180º)
- Introduïm tots els ingredients de la massa del cóc en un bol i els barregem amb la batedora.
- Afegim la maçana triturada a la massa i ho remenem molt bé, fins que quedi ben incorporada . Ho aboquem a la llanda que tindrem preparada, folrada amb paper vegetal de forn.
- Empolvorem generosament amb sucre
- Ho enfornem durant 40-45 min.
Gaudireu d'un cóc molt especial!
La MAÇANA triturada hi dona el " TOC " diferent: no es veu però es nota.
ResponEliminaTots els cocs més o menys iguals, mateixos ingredients; però no n`hi ha cap d'igual.
A mi m' agrada probar-los TOTS: mmmm:=)MªAssumpció
És veritat!!! A cadascú li queda diferent el cóc!!! Podriem dir....tants cócs, tantes persones!!!!
EliminaPetons, Assumpció!!!!
BOníssima...m´encanten les receptes de no veure i notar....les assaboreixes més.
ResponEliminaHi treballen més els sentits....oi???
EliminaPetons!
Quina bona pinta! Un dels meus pastissos preferits, amb poma!
ResponEliminaÉs molt bo, Marina!!!!
EliminaS'ha de provar, perquè fa una pinta esplèndida! Segur que està a l'alçada de la de la Mercè! Petons!
ResponEliminaEl de la Mercè.....és insuperable!!!!
EliminaPetons!