Al poc de comprar-me la Thermomix, vaig tenir la dèria de buscar i buscar i buscar receptes......només feia que descarregar-me i descarregar-me munts i munts de receptes de tota mena de plats i dolços. Aquesta és una d'elles!!! Després de més de dos anys a la reserva.....ha arribat el moment de fer-la i gaudir d'ella. I com no.....animar-vos a que la proveu de far aquest Nadal!
La recepta original és del bloc VELOCIDAD CUCHARA, però jo he fet algunes modificacions. He substituït el rom per anís (els dolços els prefereixo amb aquest licor), no he posat fruits confitats,només perles de xocolata i he incorporat el sucre glass vainillat. A veure què us sembla!!!!
Per la pasta d'ametlla:
- 80g de sucre glass
- 100 g d'ametlles crues mòltes
- 15g de clara d'ou
Per l'Stollen:
- 100g d'ametlla crua mòlta
- 450g de farina de força
- 40g de llevat fresc
- 120g de llet (l'he posat desnatada)
- 200g de mantega
- 1 ou
- 1 polsim de sal
- 100g de la pasta d'ametlla
- 150g de perles de xocolata
- 40g d'anís
Per decorar:
- Mantega fosa per pinzellar
- Sucre glass
- Sucre glass vainillat
COM HO HEM DE PREPARAR?
- Posar dins el got 80g de sucre glass i 100g d'ametlla mòlta. Programar 10 s, Vel 6.
- Afegir els 15g de clara d'ou i barrejar 15 segons, Vel 6. Reservar en un bol tapat amb film transparent.
- Incorporem dins el got els 450g de farina, 40g de llevat, 120g de llet, 200g de mantega, 1 ou, el polsim de sal, 100g de pasta d'ametlla que hem reservat abans. Amassar 3 min, got tancat i velocitat espiga. Ho deixem reposar 30 minuts dins el got.
- Escalfem el forn a 180º
- Una vegada han passat els 30 minuts, incorporarem l'ametlla mòlta, les perles de xocolata i els 40g d'anís.
- Col·loquem paper de cuina damunt el pedrís de la cuina i aboquem la massa. L'escampem formant un rectangle de 30x30 aproximadament. Un dels laterals el deixem una mica més gruixut. Fem com si fossin 3 plecs i els pleguem cap a dins, arribant cap al centre.
- Enfornem durant 45 minuts a 180º.
- Quan el traiem del forn, el pinzellem amb mantega fosa. Quan es refreda, el tornem a pintar amb mantega fosa.
- Empolvorem amb sucre glass normal i amb sucre glass vainillat.
El tall...... |
En una llauna es conserva de primera! |
T'asseguro que jo no tardaré dos anys a fer-lo.
ResponEliminaPtnts
Dolça
JJjjejeejej.......estic plenament convençuda!!!! I a tu et sortirà perfecte i el milloraràs!!!
EliminaPetons, Dolça!
Olga
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
ResponEliminaEs veu deliciós, i veient els ingredients que porta no pot estar d'altra manera! el farcit a base de perletes de xocolata és el meu preferit ;). Un petonàs!
ResponEliminaSí que és bo.....sí!!!! El tinc guardat dins la llauna i.....tota l'estona em venen ganes de menjar-ne!!!!
EliminaPetons,
Olga
El tinc a pendents...Cada vegada més en veig per les pastisseries aquesta llepòlia alemanya. Es veu molt formós.
ResponEliminaDoncs....anima't a fer-lo Cristina!!! Ja veuràs que bo!!!
EliminaSalut i petons,
Olga
Qué pinta Olga!! el año pasado nos preparó uno nuestro amigo mañoso José y me encantó. A ver si este años me animo.
ResponEliminaBesicos
Pilar.....con el ritmo que llevas, seguro que lo haces!!!!!
EliminaBesos,
Olga
El tall es magnific Olga!!! quina bona pinta...
ResponElimina