Els "Nevaditos" són un dels dolços que més ens agraden. Recordo quan comprava les capses de la marca Reglero i.....com volaven!!! Ara ja quasi que no en compro! Només ho faig per Nadal.
L'any passat em vaig engrescar en buscar receptes per fer-los i vaig trobar un bloc amb una recepta que em va agradar, A FALTA DE LEXATÍN, BUENAS SON TORTAS.
Per tant, els nevaditos que avui podeu veure són els que vaig fer l'any passat. He estat tot un any reservant-me la recepta........ Només us puc dir que enguany els repeteixo. Van agradar molt a tota la família i, com els vaig fer petitets, convidaven a tastar-los.
Anem a per ells!!!
INGREDIENTS:
- 200g de llard/sagí
- 500g de farina
- 125ml de vi blanc (a la recepta original anava moscatell; jo el vaig fer amb vi blanc normal)
- 1/2 culleradeta de sal
- 50g de sucre
- Sucre glass per empolvorar i sucre glass vainillat
PREPARACIÓ AMB THERMOMIX:
- Escalfar el forn a 180º
- Comencem per la mantega. 2 minuts 50º Vel 2.
- Incorporar la resta d'ingredients i barrejar 20 segons Vel 6. A continuació, 1 minut got tancat Vel Espiga.
- Estirar la massa amb un corró fins que fa 1cm de gruix, aproximadament. Tallar les formes que més ens agradin, amb un tallador de galetes. Col·locar-los sobre paper vegetal, a la safata d'enfornar. Han de quedar una mica separats.
- Fornegem durant uns 30-35 min, fins que estiguin una mica daurats.
- Refredar en una reixeta. Quan estiguin freds, empolvorar amb sucre glass i amb sucre glass vainillat.
PREPARACIÓ TRADICIONAL:
- Barrejar tots els ingredients molt bé, ben amassats. El llard/sagí ha de ser a temperatura ambient.
- Cobrir la massa amb film i posar a la nevera durant 20 min.
- Escalfar el forn a 180º.
- Estirar la massa amb un corró, d'un 1cm de gruix aproximadament. Tallar amb tallador de galetes.
- Fornejar durant 30-35 min.
- Refredar en una reixeta i empolvorar amb sucre glass i sucre vainillat quan estiguin freds.
Veureu com volen!!!!
Un any reservant-te la recepta com si fos un tresor!!!!! Segur que val la pena. Farem nevaditos aquest nadal.
ResponEliminaPtnts
Dolça
Desitjo que t'agradin, Dolça!!! A mi em van agradar molt.....
EliminaPetonets,
Olga
L'autor ha eliminat aquest comentari.
ResponEliminaHola Olga!
ResponEliminaGracias por probar la receta y enlazarme.Me alegro de que os hayan gustado tanto como a nosotros,la verdad es que la receta de los Nevaditos y la de las Hojaldrinas son mis favoritas de Navidad, este año probaré otro dulce
Me quedo por aquí de vecina y así te paso un tupper de vez en cuando :D
Besos
¡Muchas gracias por quedarte, Inma! Yo, repetiré los Nevaditos y probaré algún que otro.......
EliminaBesos,
Olga
Olga, amb els precedents que posas, me guardo jo també la recepte. No se si tindré temps de fer- los aquest Nadal, pro apuntats quedaran. Que els disfruteu !!!!!
ResponEliminaMil petons.
Manu, si no temps per fer-los per Nadal no passa res!!! És un dolç que és bo tot l'any.....jejeejejej.....
EliminaPetonets,
Olga
Són un dels dolços nadalencs que més recordo de la meva infantesa...provaré la teva recepta segur...i la forma estrellada que els has donat la trobo d'allò més festiva!!! Petonarros!
ResponEliminaLa forma és el que els fa més nadalencs!!! A mi m'agraden tot l'any.....són tan bons!!!!
EliminaPetons, Mònica!!!
Olga
Olga, q ja mengem prou!!!! Per favor, quina pinta q fan!!!
ResponEliminaMarta, per això els faig petitets!!! Per poder-los tastar però.....sense excessos!!!!
EliminaPetonets!
Olga
Ohh a mi també m'encanten els nevaditos, quina delícia!! i segur que aquests fets a casa són molt més bons, la pinta és tremenda!! un petó guapa!
ResponEliminaGràcies, Eva!!!! Sí que són bons, sí!!!! Tenen un gustet especial!!!!
EliminaPetons,
Olga
UAU! que bonics, Olga! i te n'han sortit quantitat!!
ResponEliminaGràcies, Marina!!! Com els he fet petitets.....han sortit un munt!!! D'aquesta manera, tothom els vol tastar!!!
EliminaPetonets,
Olga
Quins dolcets més rebons!!! M'apunte la recepta!!
ResponEliminaSón bons tot l'any, Francesc!!!!
EliminaPetons,
Olga
Tens raó Olga, són bastant similars a les meves Hojaldrines. La propera vegada faré els Nevaditos. Ptnts
ResponEliminaHola Olga!!! ja he fet els meus primers "nevaditos". M'han quedat força petitons però molt bons.
ResponEliminaGràcies per la recepta.
Un petonàs
Hola, Olga. Fan una pintassa!! Puc canviar el sagí per Oli? Creus que quedaran bé? La meva filla és vegetariana
ResponElimina