Aquest cap de setmana, com tots els caps de setmana que m'és possible, he fet pa. Sí, ja sé, pels panarres autèntics el pa que jo faig no és un pa "de veritat al 100%" perquè no està fet amb massa mare ni amassat a mà, però per mi i pels meus sí que ho és.
Fer pa cada diumenge és un petit plaer. Tot i que no amasso a mà (alguna vegada sí....quan experimento amb receptes de llibres panarres), és un plaer olorar la massa, formar les barres, enfornar, sentir l'oloreta que s'escampa per tota la casa......
La panificadora que utilitzava per amassar ja no la tinc.....s'ha espatllat i ja no funciona. Aquest diumenge vaig agafar la recepta que utilitzo per la panificadora i vaig amassar amb la Thermomix. No les tenia totes......no estava segura del resultat. I resulta.....que va ser genial!
Us explico......
INGREDIENTS:
- 275ml d'aigua mineral
- 30g d'oli d'OVE
- 1 cdta de sal
- 425g de farina panadera
- 50g de farina de sègol
- 2 cdts de sucre
- 1 cdta i 1/4 de llevat en pols de forner
PREPARACIÓ:
- Posem els líquids (oli i aigua) al got. 1minut/37º/Vel.1
- Introduïm les farines, el sucre, la sal i el llevat. 15s/Vel6
- Amassem 2min/Got tancat/Velocitat Espiga.
- Deixem reposar la massa durant 1h. i 45min. aproximadament dins el got (jo el tapo amb un drap).
- Passat el temps del llevat, aboquem la massa damunt el pedrís (prèviament enfarinat) i la dividim en tres peces.
- Formem les barres i les deixem reposar durant 1h aproximadament (segons la temperatura que hagi a la cuina). Hem de vigilar que no augmentin massa el seu volum (mai han de passar del doble!).
- Escalfem el forn a 250º. Posem una safata d'inoxidable a la base del forn.
- Un moment abans d'introduir les barres al forn fem uns talls a les barres.
- Quan el forn ha arribat a la temperatura programada introduïm les barres i aboquem mig got d'aigua damunt la safata (cop de vapor). Durant 5 minuts mantenim la temperatura a 250º. A continuació baixem la temperatura a 200º i continuem la cocció durant 20 minuts més (aprox.).
- Les deixem refredar damunt d'una reixeta.
Ja veieu, aquest és meu #petitplaer de cada diumenge i la meva gran satisfacció de veure que els meus xalen amb el pa que he fet. Quan et sents dir...."mare, quin pa més bo que fas"...ja no et cal res més!!!
Doncs nosaltres et direm... Olga...quin pa més bo que fas!!!! I ja no cal dir res més :-)
ResponEliminaPtnts
Dolça
I jo contenta de que m'ho diguis!!!!
EliminaPetonets!!!
Olga
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
ResponEliminaPanificadora, thermomix... olga, tu ets la màquina fent pa...tinc tantes receptes de pa per copiar!!! Quan Tingui un momentet, jijiji
ResponEliminaPtnts
Tu segur que les millores totes, Marta!!!
EliminaPetonets!!!
Olga
Toda la razón Olga, es un placer... yo diría que un gran placer. A mi me gusta a mano que me relaja y divierte.
ResponEliminaUn besazo.
A mí también me gusta amasar a mano pero como siempre hago dos o tres cosas a la vez....las máquinas me ayudan!!!
EliminaBesos, Pilar!!!
Olga
Això ja és de professional!! quins entrepans faria jo mmmmm
ResponEliminaAnna
Anna....quan les vaig treure del forn quasi m'emociono!!!
EliminaPetonets,
Olga
Ooooooo... quina oloreta!!!!!
ResponEliminaPetonets
Sí, Eva!!! És un dels petits plaers de fer pa.....gaudir de l'oloreta!!!
EliminaPetons!!!
Olga
M'encanta aquest petit plaer teu!! sens dubte quan us asseieu a taula... passa a ser un gran plaer!! aquestes barres fan molt bona pinta, es veuen ben cruixent i segur que delicioses!! un petó!
ResponEliminaGràcies per les teves paraules, Eva!!!!
EliminaPetonets,
Olga
L'aspecte del pa és increïble! i de gust no ho sé (perquè per desgràcia no l'he tastat ;) però amb les fotografies podria passar ben bé per unes barres de pagès, amb el corresponent amassat i tot això que dius, delicioses!!! aquests petits plaers són els millors! :)
ResponEliminaDe gust.....estava boníssim!!! Almenys nosaltres ho vam trobar així........
EliminaGràcies pels teus elogis!!! Petonets!!!
Olga
Doncs Olga, si fem cas a la pinta... aquest pa és de professional! bon cap de setmana
ResponEliminaGràcies, Teresa!!!! Igualment et desitjo bon cap de setmana!!Petoents,
EliminaOlga
Olga!! el pa és pa!! I fet a cas és un molt bon pa!!! :)
ResponEliminaI jo sóc de les que tu anomenes "panarres autèntics": m'agrada la massa mare i em mato amassant a mà per no aconsegueixo aquestes grenyes!!!! Molt xules aquestes barres!!
Una abraçada
Gràcies, Dolors!!
EliminaJo no acabo d'ensortir-me bé amb la massa mare.....he de fer una classe!!!
Petonets,
Olga
T'has tornat una panarra consumada!!! Què bons!!
ResponEliminaM'encanta i gaudim molt a casa nostra!!!!
EliminaPetons!!!
Olga
Noia, amassis amb el que amassis...et queda un pa genial!!! Petonarros panarra!
ResponEliminaGràcies, Mònica!!! Me mires amb molt bons ulls!!!
EliminaPetonets,
Olga