Des que els vaig descobrir m'he fet una gran admiradora dels bundt cakes, suposo que ja ho heu pogut comprovar.
Em vaig sentir atreta per la recepta quan teníem en plena acció la collita de mandarines del jardí de casa nostra.
Aquest bundt és molt flonjo i té un gust a mandarina extraordinari (m'agrada més que el gust de taronja i no sóc amant d'excés de ratlladura). Respecte a la recepta original he fet dues variació: no li he posat ratlladura ni de llimona ni de taronja i li he afegit un glassejat de mandarina
Vinga, us explico!
INGREDIENTS:
- 5 ous
- 250g de sucre
- 2 mandarines
- 100g d'oli d'oliva VE
- 1 iogurt de llimona
- 250g de farina
- 12g de llevat ROYAL
- Un polsim de sal
- La ratlladura d'una mandarina
- Glaça: suc de mandarina, sucre glass
PREPARACIÓ:
- Escalfeu el forn a 180º (dalt i baix).
- Greixeu el motlle amb mantega o spray.
- Separeu els rovells i les clares.
- En un bol poseu els rovells i les clares i bateu fins obtenir una crema blanquinosa (amb les varilles a velocitat alta uns 5 minuts).
- Peleu les mandarines i talleu-les a daus petits. Incorporeu-les a la barreja anterior i continueu batent durant uns 5 minuts més.
- Incorporeu l'oli i el iogurt i bateu durant un minut més.
- Tamiseu la farina i el Royal. Afegiu-la a la barreja anterior junt amb la ratlladura de mandarina. Barregeu fins que tot estigui ben integrat. Reserveu.
- Poseu les clares en un altre bol, afegiu-hi una mica de sal i munteu-les a punt de neu.
- A poc a poc i amb molt de compte incorporeu les clares a la barreja de tota la resta d'ingredients. Ho heu de fer amb una espàtula i fent moviments envoltants.
- Aboqueu la massa al motlle. Feu uns copets per tal que arribi bé tota la massa a tots els racons del motlle.
- Fornegeu durant uns 30 minuts a 180º. Baixeu la temperatura a 170º i fornegeu uns 10 minuts més. Comproveu que el bundt està ben fet punxant-lo.
- Treieu el bundt del forn i deixeu-lo reposar dins el motlle uns 10 minuts. Tot seguit, desemmotlleu-lo i sobre una reixeta.
- Prepareu la glaça: barregeu suc de mandarina (dues cullerades) amb sucre glass. La quantitat de sucre glass dependrà de si us agrada més líquida o més densa la glassa.
- Quan estigui fred del tot, repartiu la glassa.
No tinc res més a dir! Només una coseta....és un gran plaer menjar-te un bundt fet per tu amb les mandarines del teu propi jardí.
Vindrem a buscar les mandarines...és l'única cosa que em falta per poder-lo fer...quina pinta Olga!!!!!
ResponEliminaPtnts
Glòria
Vine, vine, t'espero!!!!
EliminaPetonets!
Olga
Jo també vindré... però a berenar... quina bona pinta fa!! petons
ResponEliminaTeresa, a tu també t'espero!
EliminaPetonets,
Olga
Quina pinta més pecaminosa, Olga!! ha de ser boníssim, aquest cake. Explosió de sabors... mmmm!
ResponEliminaSí, Marina!!! El toc del glacejat de mandarina és....mmmmmm!
EliminaPetons,
Olga
Estàs imparable amb els bundts! però la veritat és que és difícil resistir-s'hi... amb mandarina no n'he provat mai cap, però estic segura que m'encantaria!! un petonàs!
ResponEliminaI tant!!! No ho dubtis, segur que t'agradarà!
EliminaPetonets,
Olga
Una tentación, para la vista y el paladar.
ResponEliminaLolines....es muy bueno, de verdad. El gusto de mandarina....¡me encanta!
EliminaBesos,
Olga
Ole ole quin aroma i quina delicia de cake!!
ResponEliminaDoncs, sí!!! Aroma a mandarina per tota la casa!
EliminaPetons,
Olga
Que bueno tiene que estar¡¡
ResponEliminaPeto
Sí, Miquel!! Amb un "tremendo" gust a mandarina! M'agrada més la mandarina que la taronja....
EliminaPetonets,
Olga
Aquesta recepta me l'enduc... ja et diré quan la faci ;)
ResponEliminaMarta
Ja veuràs com t'agrada!!! Explica'm!!
EliminaPetons,
Olga