Avui us porto un exemple de crema que amb uns ingredients la mar de senzills i normals es pot convertir en un plat de festa.
Potser us semblarà molt agossarat fer una crema nadalenca amb cigrons! Us ho sembla? A mi sí que m'ho va semblar, la veritat. La recepta és d'una de les revistes especials de Nadal de Thermomix, concretament la núm.50, la de l'any 2012. Les guardo totes com un tresor! Any rere any les miro i remiro, fullejo i...trio.
Em penso que he fet bona tria! La podeu presentar en plat, tassa de consomé o en gotets petits (si voleu presentar un tastet a taula).
Vinga, us explico!
INGREDIENTS (8 racions senceres aprox.):
- 1 porro (només la part blanca) tallat a rodanxes
- 70g de ceba tallada a trossos
- 1 all
- 60g d'oli OVE (l'utilitzarem en dues vegades)
- 170g de bolets SHIITAKE frescos (ens reservem dos o tres per la decoració del plat)
- 1 cdta de sal
- 60g de vi blanc
- 200g de cigrons cuits (si són de pot, nets i escorreguts)
- 400g de brou vegetal o aigua
- 1 polsim de pebre
- 1/2 cdta de pebre roig dolç de La Vera
- 120g de nata per cuinar
- cebra fregida cruixent i oli de raig per decorar
PREPARACIÓ:
- Posem dins el got el porro, la ceba i 30g d'oli. Trossegem 2segons/Vel.5 i a continuació sofregim 10 min./Varoma/Vel.1
- Afegim els bolets i la sal. Sofregim 5min/Varoma/Vel.1
- Arriba el moment d'incorporar el vi. Sense el cubilet programem 1mi./Varoma/Vel.1.
- Afegim els cigrons, el brou o aigua, el pebre mòlt i el pebre roig dolç. Ho vem coure 10 min./100º/Vel.1
- Mentrestant tallem a làmines petites els dos o tres shiitakes que hem reservat i els passem per la paella amb una mica d'oli. Reservem.
- Finalment, incorporem la nata i la resta de l'oli (a la recepta original s'utilitza mantega). Triturem 1min/Vel.10.
- Decorem amb la ceba fregida cruixent, un polsim de pebre mòlt, els bolets i un raig d'oli de raig OVE. A la recepta original només s'utilitza la ceba per decorar; com a mi m'agraden molt els bolets per acompanyar quan faig una crema de verdures, he pensat que quedaria molt bé.
Tenim un plat de festa....però de festa, festa! Us ha agradat?
Prenc nota!!!: a la meva cuina sovintegen les sopes,cremes...
ResponEliminai pures:=)MªAssumpció
Assummpció....t'agradarà moltíssim! És molt suau, fina i delicada.
EliminaMoltes gràcies per ser-hi sempre per aquí i per allà!
Petonets,
Olga
Jo per Nadal sóc molt tradicional, escudella, sopa de galets, carn d'olla...
ResponEliminaAra bé, aquesta crema, aquesta crema l'he de fer. I tant que sí.
Petons.
A mi m'agrada anar provant alguna coseta...però també sóc de Nadal tradicional.
EliminaPetonets i moltes gràcies per la visita i les paraules,
Olga
Me parece fantástica esta propuesta de crema y así tan bien presentada lo convierte en una receta festiva.
ResponEliminaPetons
Miquel...parar la taula de Nadal m'agrada moltíssim! La crema sembla més de festa!
EliminaPetonets i bona setmana,
Olga
això si que és un plat complet!! i de festa! perquè els shitake li dona aquell toc oi?? petons
ResponEliminaSí, Roser! Els shiitake donen un gustet molt especial!
EliminaPetonets i bona setmana,
Olga
Una crema molt bona per passar aquestes freds :) Genial Olga, 1 petonet!
ResponEliminaGràcies, Lídia! Sí, amb el fred venen molt de gust les cremes i les sopes...que bones!
EliminaPetonets i bona setmana,
Olga
Et queda algun plat més per cuinar per aquest Nadal?? Molt original la combinació1.
ResponEliminaCristina....algun més em queda! M'encanta el Nadal! i...parar la taula!
EliminaPetonets i molt bona setmana,
Olga
Ja tinc els shitake...la tastaré ben aviat 😉
ResponEliminaPtnts
Glòria
Ja em diràs que et sembla! Desitjo que t'agradi molt!
EliminaPetonets i molt bona setmana,
Olga
Llegums als àpats!! Molt bona proposta! I amb shitakes els hi deu donar un gustet!!! mmmm rebó! ptnts
ResponElimina