Ha passat temps des de l'última vegada que vaig fer pa. Tenia ganes de fer-ne i vaig remenar pels meus llibres de cuina. Entre tots vaig triar aquest, regal de la meva amiga Gemma: TAPES I APERITIUS AMB BOLETS, de Carles Robafum (Cossetània Edicions).
Vaig veure una recepta de pa amb bolets que em va encantar....i aquí us la porto!
L'amassat i primer llevat el vaig fer a la panificadora.
Vinga, us explico!
INGREDIENTS:
- 350g de farina panadera
- 12g de llevat fresc o 4g de llevat sec de forner
- 25g d'oli d'OVE
- 175ml d'aigua mineral
- 3 cullerades de farina de bolets (bolets deshidratats triturats)
- 2 cullerades d'herbes de bosc, al vostre gust (romer, timó o orenga).
- 1cdta de sal
PREPARACIÓ:
- Triturem amb la picadora 1,2,3 els bolets deshidratats.
- Posem dins de la panificadora l'aigua, l'oli, els bolets, la farina, les herbes, el llevat i la sal. Programem la màquina a l'opció MASSA.
- Una vegada ha finalitzat el programa de la panificadora aboquem la massa damunt el pedrís de la cuina prèviament enfarinat. Fem una bola i dividim la massa en 4 o 6 panets.
- Donem forma de panet a cada bola de massa. Els col·loquem a la safata del forn coberta amb paper d'enfornar. Els tapem amb un drap i esperem fins que doblen el volum.
- Escalfem el forn a 200º. Posem un recipient resistent amb un ditet d'aigua a la base del forn.
- Un moment abans d'introduir-los al forn hem de fer uns tallets als pans. Enfornem els panets uns 25 minuts o fins que veiem que estan ben cuits (sabem si estan ben cuits quan fem uns copets a la base del pa i sona a buit).
- Els deixem refredar sobre una reixeta.
Els podeu utilitzar per fer entrepans o per acompanyar el vostre dinar o sopar, com us vingui més de gust.
Us han agradat? Fan una oloreta a bosc...impressionant!
Quina pasada tenen questa bonissins
ResponEliminaMolt! Ho són molt! Els tornaré a repetir ben aviat!
EliminaPetons,
Olga
Acabo de aprender lo del amasado en la panificadora, ya sabes que soy nueva y la compré este verano. Me pongo manos a la obra para que mis panes dejen de ser cuadrados jijiji. Lo de las setas me ha parecido espectacular.
ResponEliminaUn besito y buen finde
Pilar....¡disfrutarás con la máquina que no veas! Te recomendaré algún libro.
EliminaBesos,
Olga
Imagine que el sabor dels panets té que ser boníssim. Una recepta que m'enduc però no sé si el preu dels bolets per esta terra, serà assequible.
ResponEliminaBesets.
Sí, Marisa! Tenen un gustet a bosc, a tardor...impressionant!
EliminaPetonets,
Olga
No tinc panificadora però m'estan agafant ganes de fer-los!!!
ResponEliminaQue bons han de ser Olga 😋😋😋
Ptnts
Glòria
Tu de ben segur que els millores! Sí....són molt bons!
EliminaPetonets,
Olga
Oh quin aroma mes bo, imagino que son una delicia :) ptnts
ResponElimina