El que em va passar amb aquesta recepta va ser, com amb moltes altres, amor a primera vista. La vaig veure a Cookidoo i va ser com una acció-reacció! Vaig pensar...demà vaig a comprar calamarsets i el divendres ja tinc sopar!
És molt senzilla de fer...només hem de preparar la massa de la coca salada, cuinar una mica els calamarsets i els bolets, enfornar i...ja està! He modificat una mica els ingredients respecte a la recepta original: no he posat bitxo a la cobertura però sí un rajolí d'oli picant que sempre tinc a casa, de la Masrojana.
Vinga, us explico!
INGREDIENTS DE LA MASSA:
INGREDIENTS DE LA COBERTURA:
És molt senzilla de fer...només hem de preparar la massa de la coca salada, cuinar una mica els calamarsets i els bolets, enfornar i...ja està! He modificat una mica els ingredients respecte a la recepta original: no he posat bitxo a la cobertura però sí un rajolí d'oli picant que sempre tinc a casa, de la Masrojana.
Vinga, us explico!
INGREDIENTS DE LA MASSA:
- 40g d'oli OVE
- 80g d'aigua
- 40g de sagí
- 10g de llevat fresc
- 250g de farina de força
- 1/2 cdta de sal
- 1 polsim de sucre
INGREDIENTS DE LA COBERTURA:
- 20g aproximadament de bolets deshidratats
- 1 all
- Una mica de julivert
- 40g d'oli d'oliva
- 250g de calamarsets tallats a trossets
- 50g de vi blanc sec
- 1 polsim de sal
- 1 polsim de pebre mòlt
- Mozzarella (fresca o ratllada) o qualsevol altre formatge que us agradi
- 1 rajolí d'oli picant de La Masrojana (opcional,si us agrada).
- Escalfem el forn i muntem amb oli una safata de forn (o la cobrim amb paper vegetal d'enfornar).
- Posem els bolets a hidratar amb aigua tèbia. Els escorrem bé.
- Posem dins el got el julivert i l'all i ho piquem 5segons/Vel.7. Baixem al fons del got els trossets que ens han quedat.
- Incorporem l'oli i sofregim 3min/120º/Vel.1.
- Tot seguit afegim els calamarsets i els bolets i sofregim una mica més, 4 minuts/120º/Gir esquerra/Vel.cullera.
- Incorporem el vi blanc, la sal i el pebre. Ho cuinem 6 min/Varoma/gir esquerra/Velocitat cullera sense posar el cubilet. Quan acabi la cocció ho posem en un colador per que elimini l'excés de líquid. Reservem.
- Preparem la massa: sense rentar el got posem l'oli, l'aigua i el sagí. Escalfem i barregem 1min/37º/Vel.2. A continuació incorporem la resta d'ingredients i ho barregem 30 segons/Vel. 6.
- Aboquem la massa sobre la llanda del forn, l'escampem molt bé i repartim els ingredients de la cobertura. Ho cobrim amb el formatge que més ens agradi i ho enfornem uns 20 minuts a 200º.
- Al sortir del forn ho reguem amb un rajolí petit d'oli picant (quantitat, al vostre gust). La deixem refredar sobre una reixeta.
I ja està! Què us ha semblat? Us la proposo per un sopar informal d'estiu. Què em dieu?
La talleu a trossets i...a xalar!
mmmmm, això és una coca salada de nivell!!!! És tipus focaccia... m'agrada moltíssim!!!!!
ResponEliminaPer aquestes revetlles que s'acosten és una bona opció! I quan hi hagi bolets frescos...ja ni t'explico😋
Ptnts
Glòria
Glòria...triomfaràs!!!
EliminaPetonets,
Olga
Els camagrocs són dels bolets més aromàtics i que combinen magníficament amb molts de plats, vet aquí un bon exemple.
ResponEliminaTé una pinta extraordinària.
Una abraçada
Sí, li donen un toc ben especial!!!
EliminaPetons!
Olga