Arribo a la recta final del mes de setembre amb la recepta Oliva Supermercats. L'ingredient protagonista és la pastanaga, una de les hortalisses més consumides.
A la cuina és molt versàtil, ja que la podem de múltiples maneres. Aquesta vegada l'he utilitzat per fer un coc. Combinat amb les nous i el toc de la vainilla i les espècies...ha quedat una delícia!
La recepta original és de Cookidoo. He fet uns canvis significatius i he quedat molt contenta amb el resultat: he substituït la mantega per oli d'oliva VE, he reduït sucre, he incorporat la vainilla i he utilitzat farina d'espelta integral.
He utilitzat un motlle rodó de xemeneia.
Vinga, us explico!
INGREDIENTS:
- 250g de pastanagues pelades i tallades a trossos
- Una mica de mantega per untar el motlle
- 75g d'oli d'OVE
- 150g de sucre moré
- 2 ous
- 60g de llet
- 240g de farina ecològica d'espelta integral Bionsan
- 1cdta de bicarbonat
- 1/2 cdta de sal
- 50g de nous trossejades
- Un miqueta de pasta de vainilla
- Sucre glass per decorar
PREPARACIÓ:
1. En primer lloc, preparem el motlle. L'untem molt bé amb mantega. Reservem. Escalfem el forn a 180º.
2. Ara toca trossejar la pastanaga. La posem dins del got i programem 5segons/Vel.7. Amb l'espàtula ho baixem fins al fons del got.
3. Incorporem la llet, el sucre, els ous, l'oli i la vainilla. Ho barregem tot durant 30segons/Vel.4.
4. Finalment, afegim la farina, la sal, el bicarbonat i les nous. Ho barregem 10 segons/gir invers/Vel.4.
5. Aboquem la massa al motlle i fem uns copets sobre el pedrís. Ho enfornem durant uns 35-40 minuts o fins que el testador ens surt net.
6. Una vegada finalitzada la cocció, ho deixem reposar uns 10 minuts abans de desemmotllar. Passat aquest temps de repòs ho desemmotllem i ho deixem refredar sobre una reixeta.
7. Abans de presentar-ho a taula ho empolvorem amb sucre glass.
I ja està! Ara només ens queda gaudir-lo! Veureu com és un coc humit, flonjo i molt però que molt saborós.
Desitjo que us animeu a fer-lo!
Hola, Olga. Molt bons els canvis i adequats per a mi perquè són més saludables. M'agraden molt els bescuits o pastissos de safanòria. M'enduc un bon tros. Besets.
ResponEliminaEls cocs de pastanaga, amb el seu punt de coc humit són molt de tardor, i amb les nous encara més.
ResponEliminaM’agraden els canvis que has fet… jo també sóc de cocs amb oove😉
Ptnts
Glòria