Pastís de massa filo amb maçana, formatge de cabra @Artagro, nous i mel

 


Estic molt contenta de presentar-vos aquest pastís salat! Feia temps que anava darrere d'ell i he disfrutat molt preparant-lo. 

El vaig descobrir fa temps gràcies a Instagram. És una d'aquelles receptes que et surten així de cop, aleatòriament i que et criden l'atenció quan et passen per davant. La vaig desar a l'espera de trobar el moment per cuinar-la. I mira, el moment va arribar el cap de setmana.

Respecte a al recepta original he canviat alguna coseta: no he posat mantega, formatge camembert ni nata fresca. Aquests ingredients els he substituït per oli d'oliva, formatge de cabra tendre Artagro i llet evaporada. 


És molt fàcil de preparar i queda molt maco, preciós. 
Vinga, us explico! 

Ingredients: 
  • 1 paquet de massa filo (250g) 
  • 1 maçana 
  • Formatge de cabra tendre de Làctics Rasquera d'Artagro (o el que més us agradi). Vaig utilitzar uns 5-6 talls, tallats en 2-3 parts. a 
  • Una mica d'oli d'oliva per pinzellar el motlle
  • 2 ous 
  • 200ml de llet evaporada Ideal 
  • Un grap de nous 
  • Mel de taronger 
Preparació: 

1. En primer lloc, posem a escalfar el forn a 180º i pinzellem un motlle amb oli d'oliva. El que he utilitzat és un motlle ceràmic, d'uns 30x20 cm aproximadament. 

2. En segon lloc, hem de fer plecs amb les fulles de massa filo. Les he agafat per la part ampla i he anat fent plecs d'uns 2-3 cm, com quan a l'escola ens feiem un ventallet amb un foli. Cada plec l'he doblegat per la meitat i l'he col·locat al motlle. 


3. A continuació, he tallat a trossets finets la massana i els he anat col·locant entre els plecs de la massa. He fet el mateix amb els talls de formatge. 



4. Tot seguit he batut els dos ous i els he barrejat amb la llet evaporada. L'he abocat repartint-la per tot el pastís. 

5. Per últim, he repartit el grapat de les nous per tot el pastís i l'he portat al forn. L'he enfornat uns 40 minuts a 180º. 

6. Per finalitzar, només treure'l del forn he repartit unes dues cullerades de mel per sobre. 

Ha quedat...una delícia de pastís! Us ho asseguro! 



Comentaris

  1. Molt original, espectacular, amb moltes ganes de fer!:=)MªAssumpció

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Digue'm què opines!!!