AMANIDA DE TOMACA EN MOTLLE #1revista1recepta

 


Mirant i remirant revistes de Thermomix antigues vaig fer cap a una que tenia la recepta que avui us presento. Quin descobriment! 

Ho té tot: és refrescant, original, utilitza producte de temporada i es fa en un pimpam. És una amanida presentada en format "flam" o dit d'una altra manera, en motlle. 

Els motlles que he utilitzat són tot un clàssic de Tupperware i tenen uns vint-i-vuit anys. Tot el que facis en ells queda molt bonic! Bé, de fet, tot allò que preparis en un motlle d'aquesta marca queda molt bonic. 


L'ingredient protagonista de la recepta és la tomaca. Sabeu que em xifla i que viuria d'amanides de tomaca! Si a vosaltres també us agrada aquí teniu una opció que podeu contemplar. 

He seguit fil per randa la recepta de la revista excepte amb el topping, que l'he obviat. He optat per unes tiretes de pernil salat cruixents fetes al microones. 
Quan repetiré recepta incorporaré unes olivetes negres, que també m'agraden molt com combinen amb la tomaca. Vinga, us explico! 

Ingredients (12 unitats):
  • 12 fulles de gelatina petites (si són grans, 6; tot depén de la marca que utilitzeu) 
  • 2 ous durs
  • 2 cebes tendres petites tallades per la meitat 
  • 1kg de tomaca madura de la varietat pera (o la que tingueu)
  • 3 llaunes petites de tonyina en conserva 
  • Sal 
  • Pebre mòlt 
  • Decoració del plat: ruca per la base i tires de pernil salat per decorar els flams 
Preparació: 

1. En primer lloc, netegem els tomàquets i retirem la base de la tija. Reservem. 

2. A continuació, posem a hidratar les fulles de gelatina en un bol mitjà amb aigua freda. Reservem. 

3. Trossegem els ous durs. Els disposem dins del got del Thermomix i 1segon/Vel.4 (és sorprenent!). Retirem del got a un bol i reservem. 

4. Ara toca trossejar la ceba tendra. Sense rentar el got col·loquem les cebes partides per la meitat i les trossegem durant 2segons/Vel.5. La retirem del got i la reservem juntament amb l'ou dur. 

5. A continuació fem la preparació de la tomaca. Sense rentar el got disposem els tomàquets i els triturem 1min.30 segons/Vel. progressiva 5-10. Tot seguit, hem d'escalfar la tomaca triturada. Programem 4minuts/100º/Vel.1. 

6. Una vegada la tomaca triturada està escalfada, incorporem les fulles de gelatina hidratades i ho barregem 30 segons/Vel.3. 

7. Tot seguit, és moment d'incorporar l'ou i la ceba reservats, la tonyina desfeta, un polsim de sal i un polsim de pebre mòlt. Ho barregem amb l'ajuda de l'espàtula. 

8. Aboquem aquesta barreja als motlles i els posem a la nevera a refredar un mínim de 2 hores. 

9. En el moment de la presentació a taula ho podeu fer com més us agradi. Jo ho vaig fer amb una base de ruca i posant-hi per sobre unes tiretes cruixents de pernil salat. 

Què us ha semblat? Si us animeu a preparar-ho desitjo que us agradi tant o més que a mi! 



Comentaris

Publica un comentari a l'entrada

Digue'm què opines!!!