Bundt cake de xocolata i mandarina #1llibre1recepta

 


A les portes de Nadal no pot faltar un bundt fet amb la meva estimada caseta del Gingerbreadman. Un amor de motlle! 
Com més me'l miro, més m'agrada! 

El que avui us presento el vaig preparar en ocasió de la meva participació al taller "A Casa per Nadal" de l'Espai d'Art Groc de Móra d'Ebre. Des d'aquí vull agrair a la Montse Pelejà que compti amb mi! 

La recepta és del llibre Todo sobre los Bundt de Bea Roque. He seguit la seva recepta, tot i així he fet dos canvis: he reduït una mica de sucre i en compte de posar concentrat de mandarina he utilitzat ratlladura de mandarina. 


Vinga, us explico! 

Ingredients:
  • 4 ous M 
  • 175g de sucre moré
  • 250g d'oli de gira-sol 
  • 125g de mel (en el meu cas, de taronger)
  • 350g de farina d'ús comú
  • 35g de cacau ecològic Bionsan 
  • 2 cdts d'impulsor Royal 
  • 1 cdta de bicarbonat 
  • 1 polsim de gingebre en pols (al gust) 
  • 1 polsim de sal 
  • 250g de buttermilk (el podeu preparar: 250g de llet sencera+1 cda de vinagre i deixar reposar)
  • Ratlladura d'1 mandarina (si és petita, millor dues)
Preparació: 

1. En primer lloc preparem el motlle amb spray desemmotllant. Deixem reposar el motlle cara avall, sobre paper de cuina. Preparem tots els ingredients (tamissem farina, cacau, Royal, bicarbonat, sal i gingebre) i escalfem el forn a 175º. 

2. En primer lloc batem els ous i el sucre amb varetes a velocitat alta. Hem d'aconseguir que hagin doblat volum i sigui una barreja escumosa. 

3. A continuació, baixem velocitat i incorporem molt poquet a poquet l'oli (amb un fil). Tot seguit, incorporem la mel i la ratlladura de mandarina. 

4. Per continuar, cambiem la vareta per la pala (o espàtula si ho fem manualment). Ara hem d'incorporar la barreja de farina i el buttermilk, alternant-les: farina-buttermilk-farina-buttermilk-farina. Ho barregem molt bé, fins que tot està molt ben integrat. 

5. Ara arriba el moment en que hem d'abocar la massa al motlle. Una vegada l'hem abocat, fem uns copets al motlle sobre el pedrís (posem un drap). 

6. Enfornem durant 55-60 minuts o fins que el testador ens surti net. Una vegada ha finalitzat la cocció, deixem reposar el bundt dins del motlle uns 10 minuts. Passat aquest temps, desemmotllem sobre una reixeta i ho deixem refredar. 

7. Abans de presentar-lo, l'empolvorem amb sucre glass. 

I ja està! Ja ho tindrem! Ara només ens queda compartir-lo gaudir-lo. 



Comentaris

  1. Poca cosa es pot dir més que QUINA PRECIOSITAT de pastís😍


    Ptnts
    Glòria

    ResponElimina
  2. That is a beautiful and delicious cake! Now I need to get one of those molds!
    Kisses

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Digue'm què opines!!!