Gotets de panacota de #loblau @Artagro i gelatina de mistel·la negra Llàgrimes de Tardor #OlivaSupermercats
Recordeu que fa uns dies publicava la #receptaOlivaSupermercats i ho feia amb un pastís de formatge blau amb reducció de mistel·la de garnatxa negra?
Doncs avui hi torno...amb una altra recepta que també té com a base aquests ingredients.
La idea de fer aquesta recepta la vaig tenir quan vaig veure la revista Nadal de Thermomix. La recepta original són uns bombons que jo he transformat en gotets. Crec que ha estat una bona idea! Qui l'ha pogut tastar m'ha dit que li ha agradat.
Per fer un gotet diferent vaig pensar en fer una gelatina amb la mistel·la de garnatxa negra Llàgrimes de Tardor del celler Agrícola Sant Josep Vins de Bot que podeu trobar a Oliva Supermercats de Móra d'Ebre.
A l'hora de preparar aquesta recepta heu de tenir en compte la força de la gelatina, no totes tenen la mateixa. Si la gelatina que utilitzeu és forta, haureu de reduir la quantitat.
Treieu els gotets o copes de licor que teniu als armaris...i disfruteu-les! La presentació fa molt goig i sembla tot més bo.
Vinga, us explico!
Ingredients panacota (6-8 gotets petits): 3 fulles de gelatina, 180g de nata 35%mg, 90g de formatge blau, 1 miqueta de sal (molt poqueta), 1 polsim de pebre.
Ingredients gelatina de mistel·la: 160g aigua, 120g sucre, 8 fulles de gelatina hidratades en aigua freda, 240g mistel·la de garnatxa negra Llàgrimes de Tardor.
Preparació:
1. En primer lloc preparem la panacota. Posem la gelatina en un bol amb aigua freda. Reservem.
2. Preparació Thermomix: posem dins del got la nata, el formatge blau, la sal i el pebre mòlt. Programem 3min/90º/Vel.2. Aclariment: mentrestant farà la cocció el formatge blau s'anirà desfent. Quan finalitza la cocció, afegim la gelatina hidratada i escorreguda i ho barregem 10 segons/Vel.3. Repartim la panacota en gotets i els portem a la nevera. Rentem el got ben net.
Preparació Tradicional: posem dins del got de la batedora la nata, el formatge blau, la sal i el pebre mòlt. Ho triturem suaument. Passem la barreja a un cassó i la portem al punt d'ebullició però sense que arribi a bullir. Mantenim la cocció durant uns tres minuts aproximadament i anem remenant contínuament. Passat aquest temps, apaguem el foc i incorporem la gelatina escorreguda. Ho barregem a velocitat mitjana amb la batedora. Repartim la panacota en gotets i els portem a la nevera.
3. Una vegada tenim la panacota reposada i quan ja és sòlida, és el moment de preparar la gelatina de mistel·la de garnatxa negra.
Preparació gelatina Thermomix: En un bol amb aigua freda posem a hidratar les fulles de gelatina. Dins del got disposem l'aigua i el sucre i ho escalfem 3min/100º/Vel.1. A continuació, incorporem la gelatina ben escorreguda i la mistel·la i ho barregem 15 segons/Vel.1. Repartim la barreja entre els gotets de panacota i ho deixem reposar unes hores.
Preparació gelatina manera tradicional: En un bol amb aigua freda posem a hidratar les fulles de gelatina. Posem un cassó al foc amb l'aigua i sucre. Ho escalfem fins que s'ha dissolt tot el sucre i ha arribat al punt d'ebullició. Apaguem el foc i retirem. A continuació, incorporem la gelatina ben escorreguda i la mistel·la i ho barregem ràpidament amb un batedor de varetes o amb la batedora a velocitat mitjana. Repartim la barreja entre els gotets de panacota i ho deixem reposar unes hores.
I ja ho tindrem! Què us sembla? Oi que són ideals per portar a taula aquest Nadal?
Aprofito per explicar-vos que la panacota també la podeu combinar amb una melmelada de tomaca feta per vosaltres mateixos (o comprada). La combinació també és boníssima! El contrast del salat del formatge blau i el dolç de la melmelada us sorprendrà!
S’acosta una gastrogresca nadalenca, afegeixo aquest gotet a la llista 😉
ResponEliminaPtnts
Glòria