Albergínia rostida acompanyada de burrata, pessics de tomaca i pesto vegà




La recepta que avui us porto està inspirada en una que vaig provar fa uns mesos en un restaurant. Em va agradar tant que vaig decidir que la faria a casa. 

A diferència de la del restaurant, que l'albergínia estava cuita a la brasa, aquesta està cuinada a la "fregidora d'aire" o com li diem a casa nostra...rostidora d'aire. 

La burrata que he triat és la que compro a Oliva Supermercats de Móra d'Ebre: burrata catalana Mas Guri. S'ha convertit en un producte imprescindible a la nevera de casa meva. 
Les albergínies eren boníssimes, de La Sénia de Casadó. 
Els pessics de tomaca són de tomàquets en conserva d'oli Ferrer que també trobo a Oliva Supermercats. 
El toc final li he donat amb pesto verd vegà Bionsan, fabricant de productes biològics de Móra d'Ebre. 

En aquesta publicació he volgut unir productes de diversos comerços i productors de la meva població i així fer com un petit homenatge al comerç local i als nostres podructes de proximitat. És la millor opció! 

Us explico com ho he fet! 

Ingredients (4p): 
  • 3 albergínies mitjanes de la Sénia de Casadó 
  • 1 burrata Mas Guri de la botiga Oliva Supermercats 
  • 3 tomàquets secs en conserva d'oli 
  • 2 cds de postres de pesto vegà Bionsan 
  • Sal 
  • Oli d'oliva verge extra 
  • 1 polsim de pebre mòlt 
Preparació: 

1. En primer lloc, tallem les albergínies com més ens agrad, les salem i les pinzellem amb una mica d'oli d'oliva. Les rostim a la fregiroda d'aire utilitzant el programa de cocció de verdures o 15-20 minuts a 205 graus. 

2. Col·loquem les albergínies en el plat o safata amb que ho anem a presentar. 

3. Tallem les tomaques en conserva d'oli en tires petites i les repartim pel plat. 

4. Al centre de l'albergínia situem la burrata. A sobre d'ella hi repartim el pesto vegà (el dilueixo amb una mica d'oli d'oliva) i ho empolvorem amb pebre mòlt. 

I ja està! Ja ho tenim! Us asseguro que és un plat que us agradarà molt però que molt! A casa meva ja s'ha quedat com "imprescindible".