La recepta que avui us porto està inspirada en una que vaig provar fa uns mesos en un restaurant. Em va agradar tant que vaig decidir que la faria a casa.
A diferència de la del restaurant, que l'albergínia estava cuita a la brasa, aquesta està cuinada a la "fregidora d'aire" o com li diem a casa nostra...rostidora d'aire.
La burrata que he triat és la que compro a Oliva Supermercats de Móra d'Ebre: burrata catalana Mas Guri. S'ha convertit en un producte imprescindible a la nevera de casa meva.
Les albergínies eren boníssimes, de La Sénia de Casadó.
Els pessics de tomaca són de tomàquets en conserva d'oli Ferrer que també trobo a Oliva Supermercats.
El toc final li he donat amb pesto verd vegà Bionsan, fabricant de productes biològics de Móra d'Ebre.
En aquesta publicació he volgut unir productes de diversos comerços i productors de la meva població i així fer com un petit homenatge al comerç local i als nostres podructes de proximitat. És la millor opció!
Us explico com ho he fet!
Ingredients (4p):
- 3 albergínies mitjanes de la Sénia de Casadó
- 1 burrata Mas Guri de la botiga Oliva Supermercats
- 3 tomàquets secs en conserva d'oli
- 2 cds de postres de pesto vegà Bionsan
- Sal
- Oli d'oliva verge extra
- 1 polsim de pebre mòlt
Preparació:
1. En primer lloc, tallem les albergínies com més ens agrad, les salem i les pinzellem amb una mica d'oli d'oliva. Les rostim a la fregiroda d'aire utilitzant el programa de cocció de verdures o 15-20 minuts a 205 graus.
2. Col·loquem les albergínies en el plat o safata amb que ho anem a presentar.
3. Tallem les tomaques en conserva d'oli en tires petites i les repartim pel plat.
4. Al centre de l'albergínia situem la burrata. A sobre d'ella hi repartim el pesto vegà (el dilueixo amb una mica d'oli d'oliva) i ho empolvorem amb pebre mòlt.
I ja està! Ja ho tenim! Us asseguro que és un plat que us agradarà molt però que molt! A casa meva ja s'ha quedat com "imprescindible".