Al bloc tinc publicades diverses receptes com ara coques, cocs, salmorejo, melmelada, magdalenes, salsa, gaspatxo, les he cuinat i les he combinat amb formatge…i avui us porto una altra recepta de gaspatxo.
Fa uns dies la vaig veure a Cookidoo, la plataforma de receptes de Thermomix i vaig optar per fer-la de seguida. La combinació de les cireres amb la menta me la vaig imaginar deliciosa i…la vaig encertar. Vaig fer algun canvi respecte a la recepta original (no vaig posar-hi pa, entre d’altres). Vinga, us explico!
Ingredients (6 persones)
- 600g de tomàquets madurs tallats en quarts
- 50g de pebrot roig
- 1 all tendre
- 25g de ceba tendra
- 10g de vinagremel de maçana
- 1 polsim de sal
- 300g de cireres (sense pinyol)
- 200g d’aigua molt freda
- 6 fulletes de menta fresca
- 40g d’oli d’oliva verge extra
- Pebre mòlt
Preparació:
1. En primer lloc hem de tritutar els tomàquets, el pebrot, l’all, el vinagre i la sal. Amb la batedora a màxima potència. Si ho fem amb el Thermomix trossegem primer 30segons/Vel.5 i després triturem 1min./Vel.10.
2. A continuació incorporem les cireres, l’aigua i les fulles de mentar i continuem triturant a màxima potència. Si ho fem amb el Thermomix triturem 2min/Vel.10.
3. En tercer lloc, emulsionem l’oli d’oliva batent suaument, a velocitat baixa. Si ho fem amb Thermomix barregem 10segons/Vel.3.
4. Ho reservem a la nevera, que estigui molt fred. En el moment de servir, empolvorem amb una mica de pebre mòlt i decorema amb unes fulletes de menta.
Us asseguro que us agradarà moltíssim. Aprofiteu les cireres ben madures per preparar-vos un plat ben refrescant!