Gaspatxo de cireres de Miravet i menta

 

Estem en plena temporada de cireres i ho estic gaudint moltíssim. Tinc la sort de viure en una comarca productora de cireres per excel·lència i de poder-les comprar de proximitat total, ja sigui a les botigues com al pagès directament. 

Al bloc tinc publicades diverses receptes com ara coques, cocs, salmorejo, melmelada, magdalenes, salsa, gaspatxo, les he cuinat i les he combinat amb formatge…i avui us porto una altra recepta de gaspatxo. 

Fa uns dies la vaig veure a Cookidoo, la plataforma de receptes de Thermomix i vaig optar per fer-la de seguida. La combinació de les cireres amb la menta me la vaig imaginar deliciosa i…la vaig encertar. Vaig fer algun canvi respecte a la recepta original (no vaig posar-hi pa, entre d’altres). Vinga, us explico! 

Ingredients (6 persones) 

  • 600g de tomàquets madurs tallats en quarts 
  • 50g de pebrot roig 
  • 1 all tendre 
  • 25g de ceba tendra
  • 10g de vinagremel de maçana
  • 1 polsim de sal
  • 300g de cireres (sense pinyol)
  • 200g d’aigua molt freda 
  • 6 fulletes de menta fresca 
  • 40g d’oli d’oliva verge extra 
  • Pebre mòlt 
Preparació: 

1. En primer lloc hem de tritutar els tomàquets, el pebrot, l’all, el vinagre i la sal. Amb la batedora a màxima potència. Si ho fem amb el Thermomix trossegem primer 30segons/Vel.5 i després triturem 1min./Vel.10. 

2. A continuació incorporem les cireres, l’aigua i les fulles de mentar i continuem triturant a màxima potència. Si ho fem amb el Thermomix triturem 2min/Vel.10. 

3. En tercer lloc, emulsionem l’oli d’oliva batent suaument, a velocitat baixa. Si ho fem amb Thermomix barregem 10segons/Vel.3. 

4. Ho reservem a la nevera, que estigui molt fred. En el moment de servir, empolvorem amb una mica de pebre mòlt i decorema amb unes fulletes de menta. 

Us asseguro que us agradarà moltíssim. Aprofiteu les cireres ben madures per preparar-vos un plat ben refrescant!