Aquesta és la meva aportació a la RECEPTA DEL 15, dels Fogons de la Bordeta. http://elsfogonsdelabordeta.wordpress.com/
Quan arriba la temporada de les cireres.........anem com a bojos darrere d'elles!!!!!
A la Ribera d'Ebre som afortunats per ser productors de cireres de gran qualitat.
Aquesta recepta me la va recomanar la meva companya Sílvia, de Benissanet. Les cireres amb les que està feta són del seu hort.
Quan la faig....aquesta coca marxa volant!!!!
La base d'aquesta coca és la mateixa que la de la coca d'avellanes que tinc penjada en una altra entrada. Si voleu fer una coca gruixudeta, feu-la utilitzant tota la massa. Si voleu fer una coca amb una base prima, amb aquesta quantitat de massa us surten dues coques.
Podeu triar entre treure els pinyols a les cireres o no fer-ho; ho decidiu vosaltres. Si no treieu els pinyols, feu un tallet a les cireres i....aviseu als comensals!
Existeix un bon estri per treure els pinyols a les cireres amb molta facilitat.
Podeu triar entre treure els pinyols a les cireres o no fer-ho; ho decidiu vosaltres. Si no treieu els pinyols, feu un tallet a les cireres i....aviseu als comensals!
Existeix un bon estri per treure els pinyols a les cireres amb molta facilitat.
INGREDIENTS (utilitzarem com a mesura una tassa de cafè):
- Cireres de la Ribera d'Ebre
- 1 mesura d'oli d'oliva
- 1 mesura de llet
- 1 mesura d'anís
- 1 mesura de vi blanc
- 25grs de llevat fresc
- 1/2 sobre de llevat Royal
- Farina, la que hi entri
- Sucre
- Oli d'oliva
ELABORACIÓ:
- Barregem tots els líquids amb els llevats.
- Afegim farina fins que no se'ns enganxi a les mans. Ha de quedar una massa com la de la pizza, més o menys.
- La deixem reposar fins que augmenti el seu volum.
- Escampeu-la damunt d'un paper de forn i aneu repartint les cireres, de la manera que més us agradi.
- Quan les tingueu totes col·locades, tireu un bon rajolí d'oli d'oliva i empolvoreu amb força sucre.
- Enforneu durant una 1/2 hora-35 minuts (aprox.) a 180º
Uauuuu! Quina pinta!!
ResponEliminaJo sóc adicta a la coca amb cireres de Reus.
Ptnts
Dolça
Ha valgut la pena l'espera, perquè has tornat amb una receta estupenda!!! M'encanta la coca de cireres... mmmmmm.
ResponEliminaQué bona aquesta coca, a mi les cireres m' encanten
ResponEliminaOlgaaa!!la coca me va sotir boníssima!!!gràcies per penjar-la, tenia moltes ganes de torna-la a menjar!!besiteets!!
ResponEliminaLaura!!! M'alegro moltíssim!!!!!
EliminaPetons,
olga
Ostres Olga, és com la de Reus, no? Què bona que arriba a ser! T'ha quedat fantàstica!
ResponEliminaMoltes gràcies per participar!
Petonets
Sandra
Gràcies, Sandra!!!
EliminaAquí, a la Ribera d'Ebre, es fa de diferents maneres. Aquesta recepta m'agrada molt perquè la pasta queda molt fina. Hi ha altres receptes que tenen la massa més gruixuda. Totes són boníssimes!!!
petons,
Olga
aquesta coca la recordo be... de menut la meva avia , també de les terres de l'Ebre ,la feia... espectacular!!!
ResponEliminaGràcies, Alfons!!!!Se'n fan moltes per aquí....sobretot a la Ribera!!!
EliminaPetons,
Olga
Ai Senyor... Quina pintassa aquesta coca. Me la ben apunto perquè es veu deliciosa!
ResponEliminaMoltes gràcies per participar a La Recepta del 15!
Petonets!
Marina, sí, és deliciosa!!!!
EliminaGràcies a tu per comentar-la!!
petons,
Olga
No he probado nunca la Coca de Reus, pero tiene que estar buenísima.
ResponEliminaEspinyolades!!!!
ResponEliminaJo no espinyolo, aReus ens agrada treure els pinyols quan mengem coca!!!!
Ptnts
Dolça
Crec que millor treure el pinyol, per seguretat....que amb una coca tan bona una comença a menjar i no se'n recorda de llençar el pinyol! I el puntet d'anís, súblim!! M'encanten les coques anisades! Un petó!
ResponEliminaQuina bona pinta Olga!! Em ve salivera, jo que estic a dieta pura i dura!
ResponEliminaBones. Una pregunta una mesura cuán es? Gracies
ResponEliminaA la recepta diu una tasa de cafe
EliminaLas ingredientes, quan poses 1 mida, de quina mida estás parlant, un got, un bol.... Gràcies
ResponEliminaMoltes gràcies, la faré
ResponEliminaTe molt bona pinta
Soc de Benissanet está bonisima!!
ResponEliminahe fet una reinterpretació amb préssecs... ha queda't orgàsmic!
ResponElimina