Amb aquesta crema em va passar lo mateix que amb l'anterior (la crema de porro). Era una manera de "diferenciar" la meva cuina respecte la de la meva mare.
Ha tingut molt èxit la crema de xampinyons. Sempre l'he preparat per algun dinar festiu, sopar amb amics, .........i calenteta, entra molt bé.
No té cap complicació! És molt fàcil!
En qüestió de quantitats........encara he de millorar. La majoria dels plats els faig una mica "a ull", no compto les quantitats exactes. Poc a poc avançaré en aquest tema!
INGREDIENTS (4 persones):
ELABORACIÓ:
- Tallem a trossos els xampinyos i a rodanxes el porro.
- Posem oli d'oliva a calentar en una cassola.
- Sofregim el porro.
- Quan porti uns minuts (5 min. aprox), afegirem els xampinyons i continuarem sofregint durant uns 5-8 minuts més.
- Cobrirem els xampinyons amb el caldo i ho deixarem coure durant uns 20 minuts, fins que veurem que estarà tot ben cuit.
- Traurem del foc i ho triturarem amb la batedora.
- Abocarem la nata i ho salpebrarem.Tornarem a posar la cassola al foc fins que arribi a l'ebullició. Ho hem d'anar remenant ben remenat .
...i ja podrem gaudir d'una crema ben calenta!
Aquesta Crema esta molt bona. Molt ben preparada i amb un color molt bonic. No m'estranya que la preparis sovint
ResponEliminaUna abraçada, Agustí Cangrejo Grande
Gràcies pel comentari, Agustí!
EliminaAquesta crema....té molt èxit!!!
Petons,
Olga
A mi també m'agraden molt les cremes, el que passa és que sempre acabo fent les mateixes.
ResponEliminaA veure si aquest hivern m'animo i provo de fer aquesta de xampinyons que fa molt bona pinta!!
ptns!!
Si vols que et digui la veritat....jo no tinc molta varietat...porros, xampinyons, carabassó, i gambes. Aquestes són les quatre que preparo!!!
EliminaSalut i petons,
Olga
S'haurà de provar aquesta crema de xampinyons a casa no n'hem fet mai tot i que ens agrada molt.
ResponEliminaDoncs....feu-la!! Té molt bon gustet a xampis!!!
EliminaSalut i petons,
Olga
tot el que son cremes m'agrada, pero si a més a més hi ha xampis...un plat d'hivern dels que m'agraden moolt! petons
ResponEliminaSí, crema=hivern........molt bona fòrmula!!!!
EliminaSalut i petons,
Olga
serà humil però segur que és ben bona!!!
ResponEliminaPTNTS
Dolça
Sí, com diuen per aquí...."pobrets, però alegrets"!!!
EliminaPetons,
Olga
Res d'humil, a mi m'encanten aquestes cremetes de xampis, són una delícia!
ResponEliminaMoltes gràcies per participar!
Petonets
Sandra
Gràcies, Sandra!!!
EliminaEm quedo esperant el repte del desembre!!! Que serà?? Que serà??
Petons,
Olga
Primer els porros...ara els bolets, ben suggerent, em vénen unes ganes de posar-hi cullerada!
ResponEliminaPosa-hi, posa-hi!!! Són molt bones i venen molt de gust!
EliminaSalut i petons,
Olga
Una crema suau, lleugera i moolt bona, ideal per als sopars!!
ResponEliminaEls sopars de l'hivern són sinònim de sopes, cremes, purés....calentets, calentets!!!
EliminaSalut!
Olga
Ara per sopar m'aniria molt bé, aquestes cremes són fantàstiques!
ResponEliminaQuan vulguis pots venir a sopar!!!!
EliminaPetons,
Olga
En prenc nota, a de ser boníssima.
ResponEliminaPtns
Quan la facis ja m'ho diràs!!! t'agradarà!!
EliminaSalut i petons!
olga
Jo també sóc molt de xampinyons Olga, però de crema no n'he fet mai... en fi, ja tens una seguidora més! petonets
ResponEliminaGemma
Gràcies per seguir-me!!!
EliminaProva-la, ja veuràs com t'agradarà......
Petons,
olga
una bona crema Olga i molt sabrosa
ResponEliminapeto
A mi m'encanta el gustet tan bo que té a xampis!!!
EliminaSalut i petons,
Olga
Olga,
ResponEliminaSi aquesta és una humil aportació, quan sigui de luxe no sé què faràs...
Nani
Gràcies per les teves paraules!!!
EliminaPetons,
Olga
Olga, em fa vergonya dir-ho però la crema de xampinyons que menjo és de sobre i ja fa temps que em balla pel cap buscar una recepta per fer-la a casa i ara al veure la teva he tingut una alegria, de ben segur que no estaré massa a provar-la.
ResponEliminaM'agraden molt les receptes que fas i com que jo també utilitzo TX les teves receptes m'aniran genial!!
1 petó
em va fer molta gràcia coneixer-te al sopar !!
holaOlga!!!
ResponEliminamolt bona pinta té aquesta crema.la fare.segur.però es podria fer integrament amb la Thmx???vullc.dir...l sofregit i tot?
Maria, suposo que sí!!! La propera vegada que la faci la prepararé amb la Thmx, a veure què tal!!
EliminaSalut i petons!
Olga
Jo vaig fer la de la Tmx i molt bona. Però ara em queda el dubte. És millor la teva?
EliminaHola Olga.
ResponEliminaAcabo de fer aquesta crema de xampinyons i surt boníssima! El "problema" és que no podia parar de repetir.
M'alegro molt que m'ho diguis!!!! És bonic de sentir!!!!
EliminaUna abraçada,
Olga
Pareix boníssim!!
ResponEliminaVaig a provar de fer la meva primera crema, la meva atl·lota estarà ben contenta jeje
Salut!!
Olga, et convidem a que proves la nostra recepta: dues sopes fredes (que no és nostra, hahaa), una d'elles és la de xampinyons, és diferent i està boníssima. O la crema de ceba, aquesta és recepta del meu germà, si proves, ja ens diràs!!!
ResponEliminahttp://mestresicuiners.blogspot.com.es/2014/07/dues-sopes-fredes.html
Molt bona!!! He seguit les teves instruccions i tot un exit!
ResponEliminaMoltes gracies!! L'he cuinat des de California, i bonissima!!! :)
ResponEliminaOOOohhh! Quina il·lusió que l'hagis pogut seguir des de tan lluny! És de les primeres receptes que vaig publicar i li tinc molta estima! Potser hauré de renovar les fotografies.....
EliminaPetonets,
Olga
Olga té una pinta bonissima esta crema, pero quina quantitat de caldo hi poses? és que tinc por de fer-la massa aigualida. Gràcies.
ResponEliminame encanta lo que subes.
ResponEliminaHace mucho tiempo que me interesa este tipo de post, muchas gracias me ha gustado mucho todo lo que has escrito.
ResponEliminaCanvio el porro per calçots. A veure què tal...
ResponEliminaCaldo de qué? Pollasatre, verdures, carn...
ResponEliminaGràcies
Bonisssima, gràcies!!!
ResponElimina