CREMA DE XAMPINYONS







 La meva humil aportació a la RECEPTA DEL 15!!!! 

Amb aquesta crema em va passar lo mateix que amb l'anterior (la crema de porro). Era una manera de "diferenciar" la meva cuina respecte la de la meva mare. 
Ha tingut molt èxit la crema de xampinyons. Sempre l'he preparat per algun dinar festiu, sopar amb amics, .........i calenteta, entra molt bé.
No té cap complicació! És molt fàcil!

En qüestió de quantitats........encara he de millorar. La majoria dels plats els faig una mica "a ull", no compto les quantitats exactes. Poc a poc avançaré en aquest  tema! 

INGREDIENTS (4 persones):

  • 250gr-300grs de xampinyons 
  • 1 porro gran
  • Caldo 
  • 250 ml de nata 
  • Oli d'oliva
  • Sal i pebre
ELABORACIÓ:

  1. Tallem a trossos els xampinyos i a rodanxes el porro.
  2. Posem oli d'oliva a calentar en una cassola. 
  3. Sofregim el porro. 
  4. Quan porti uns minuts (5 min. aprox), afegirem els xampinyons i continuarem sofregint durant uns 5-8 minuts més. 
  5. Cobrirem els xampinyons amb el caldo i ho deixarem coure durant uns 20 minuts, fins que veurem que     estarà tot ben cuit.
  6. Traurem del foc i ho triturarem amb la batedora. 
  7. Abocarem la nata i ho salpebrarem.Tornarem a posar la cassola al foc fins que arribi a l'ebullició. Ho hem d'anar remenant ben remenat .        





...i ja podrem gaudir d'una crema ben calenta! 





Comentaris

  1. Aquesta Crema esta molt bona. Molt ben preparada i amb un color molt bonic. No m'estranya que la preparis sovint

    Una abraçada, Agustí Cangrejo Grande

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies pel comentari, Agustí!
      Aquesta crema....té molt èxit!!!
      Petons,
      Olga

      Elimina
  2. A mi també m'agraden molt les cremes, el que passa és que sempre acabo fent les mateixes.
    A veure si aquest hivern m'animo i provo de fer aquesta de xampinyons que fa molt bona pinta!!
    ptns!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si vols que et digui la veritat....jo no tinc molta varietat...porros, xampinyons, carabassó, i gambes. Aquestes són les quatre que preparo!!!
      Salut i petons,
      Olga

      Elimina
  3. S'haurà de provar aquesta crema de xampinyons a casa no n'hem fet mai tot i que ens agrada molt.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs....feu-la!! Té molt bon gustet a xampis!!!
      Salut i petons,
      Olga

      Elimina
  4. tot el que son cremes m'agrada, pero si a més a més hi ha xampis...un plat d'hivern dels que m'agraden moolt! petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí, crema=hivern........molt bona fòrmula!!!!
      Salut i petons,
      Olga

      Elimina
  5. serà humil però segur que és ben bona!!!

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí, com diuen per aquí...."pobrets, però alegrets"!!!
      Petons,
      Olga

      Elimina
  6. Res d'humil, a mi m'encanten aquestes cremetes de xampis, són una delícia!
    Moltes gràcies per participar!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies, Sandra!!!
      Em quedo esperant el repte del desembre!!! Que serà?? Que serà??
      Petons,
      Olga

      Elimina
  7. Primer els porros...ara els bolets, ben suggerent, em vénen unes ganes de posar-hi cullerada!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Posa-hi, posa-hi!!! Són molt bones i venen molt de gust!
      Salut i petons,
      Olga

      Elimina
  8. Una crema suau, lleugera i moolt bona, ideal per als sopars!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Els sopars de l'hivern són sinònim de sopes, cremes, purés....calentets, calentets!!!
      Salut!
      Olga

      Elimina
  9. Ara per sopar m'aniria molt bé, aquestes cremes són fantàstiques!

    ResponElimina
  10. Respostes
    1. Quan la facis ja m'ho diràs!!! t'agradarà!!
      Salut i petons!
      olga

      Elimina
  11. Jo també sóc molt de xampinyons Olga, però de crema no n'he fet mai... en fi, ja tens una seguidora més! petonets
    Gemma

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies per seguir-me!!!
      Prova-la, ja veuràs com t'agradarà......
      Petons,
      olga

      Elimina
  12. una bona crema Olga i molt sabrosa
    peto

    ResponElimina
    Respostes
    1. A mi m'encanta el gustet tan bo que té a xampis!!!
      Salut i petons,
      Olga

      Elimina
  13. Olga,
    Si aquesta és una humil aportació, quan sigui de luxe no sé què faràs...
    Nani

    ResponElimina
  14. Olga, em fa vergonya dir-ho però la crema de xampinyons que menjo és de sobre i ja fa temps que em balla pel cap buscar una recepta per fer-la a casa i ara al veure la teva he tingut una alegria, de ben segur que no estaré massa a provar-la.
    M'agraden molt les receptes que fas i com que jo també utilitzo TX les teves receptes m'aniran genial!!
    1 petó
    em va fer molta gràcia coneixer-te al sopar !!

    ResponElimina
  15. holaOlga!!!
    molt bona pinta té aquesta crema.la fare.segur.però es podria fer integrament amb la Thmx???vullc.dir...l sofregit i tot?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Maria, suposo que sí!!! La propera vegada que la faci la prepararé amb la Thmx, a veure què tal!!
      Salut i petons!
      Olga

      Elimina
    2. Jo vaig fer la de la Tmx i molt bona. Però ara em queda el dubte. És millor la teva?

      Elimina
  16. Hola Olga.

    Acabo de fer aquesta crema de xampinyons i surt boníssima! El "problema" és que no podia parar de repetir.

    ResponElimina
    Respostes
    1. M'alegro molt que m'ho diguis!!!! És bonic de sentir!!!!
      Una abraçada,
      Olga

      Elimina
  17. Pareix boníssim!!
    Vaig a provar de fer la meva primera crema, la meva atl·lota estarà ben contenta jeje
    Salut!!

    ResponElimina
  18. Olga, et convidem a que proves la nostra recepta: dues sopes fredes (que no és nostra, hahaa), una d'elles és la de xampinyons, és diferent i està boníssima. O la crema de ceba, aquesta és recepta del meu germà, si proves, ja ens diràs!!!
    http://mestresicuiners.blogspot.com.es/2014/07/dues-sopes-fredes.html

    ResponElimina
  19. Molt bona!!! He seguit les teves instruccions i tot un exit!

    ResponElimina
  20. Moltes gracies!! L'he cuinat des de California, i bonissima!!! :)

    ResponElimina
    Respostes
    1. OOOohhh! Quina il·lusió que l'hagis pogut seguir des de tan lluny! És de les primeres receptes que vaig publicar i li tinc molta estima! Potser hauré de renovar les fotografies.....
      Petonets,
      Olga

      Elimina
  21. Olga té una pinta bonissima esta crema, pero quina quantitat de caldo hi poses? és que tinc por de fer-la massa aigualida. Gràcies.

    ResponElimina
  22. Hace mucho tiempo que me interesa este tipo de post, muchas gracias me ha gustado mucho todo lo que has escrito.

    ResponElimina
  23. Canvio el porro per calçots. A veure què tal...

    ResponElimina
  24. Caldo de qué? Pollasatre, verdures, carn...
    Gràcies

    ResponElimina
  25. Bonisssima, gràcies!!!

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Digue'm què opines!!!