Aquesta coca és recepta de la meva sogra i a la vegada recepta d'una amiga d'ella, la Paquita del Canonge. A casa nostra li tenim molt afecte a aquesta coca! Serà perquè a la meva sogra li venen molts bons records quan la prepara, serà perquè té aquell gust a tradició i a casa, serà per la senzillesa dels seus ingredients, serà perquè és fàcil i ràpida de fer i en un moment la tens enllestida.....no sé, potser per tot a la vegada.
L'he presentat al concurs de receptes de la revista CUINA. Enguany s'ha de cuinar amb cervesa! No crec que pugui fer gaire cosa però m'ha fet il·lusió participar. El nivell entre els bloguers i blogueres catalans és elevadíssim!
Vinga, anem a per ella! Us explico!
- 1 got d'oli d'OVE
- 1 got de cervesa (jo, Moritz, la meva preferida)
- 1/2 sobre de Royal
- Farina, la que admeti
- Maçanes/pomes
- Sucre per empolvorar
- Un raig molt generós d'anís
- Un raig d'oli d'OVE
PREPARACIÓ:
- En un bol barregem la cervesa, l'oli i el Royal. Anem incorporant la farina a poc a poc i anem amassant. Quan no s'enganxin els dits voldrà dir que ja tenim suficient farina.
- Escalfem el forn a 180º. Preparem una safata de forn i la cobrim amb paper vegetal.
- Escampem molt bé la massa.
- Pelem les maçanes i les tallem a trossets. Els repartim per la coca.
- Empolvorem generosament amb sucre. Hi aboquem un raig molt generós d'anís i un raig petit d'oli d'oliva.
- Enfornem la coca durant uns 45 minuts (aprox) o fins que veieu que està daurada.
La podeu repetir les vegades que vulgueu! Com tenim maçanes tot l'any no ens la podem deixar perdre!
No et treguis mèrits Olga! Aquesta coca és una delícia!
ResponEliminaPtnts
Glòria
Això sí, Glòria....és molt bona! Moltíssim!
EliminaPetonets,
Olga
A vegades les coses senzilles són les que triomfen! Fa molt bona pinta, i feta en un Pim pam! Molt èxit amb aquesta coca de poma!😘😘
ResponEliminaMoltíssimes gràcies, Marta! Aquesta és el que té...senzillesa!
EliminaPetonets,
Olga
MMMmmmm.... per probar! Com m'agrada la poma als pastissos!!!!:=)MªAssumpció
ResponEliminaAssumpció....demà la tastaràs!
EliminaPetonets,
Olga
Olga con esta base y las manzanas por encima, mas los recuerdos que lleva, te entiendo que es doblemente mas buena.Facil y muy buena sin lugar a dudas.Suerte en el concurso.
ResponEliminaPeto
Gràcies, Miquel!
EliminaPetonets,
Olga
Molt curiosa aquesta masa. Molt interesant. Amb poma a sobre.... Sublim. Que tinguis sort😉
ResponEliminaPetons
Em farà falta! El nivell de ben segur serà molt elevat i aquesta coca és molt senzilla.....
EliminaPetonets, Manu!
Olga
Sort en el concurs.
ResponEliminaAquest coc, fa molt bona fila, segur que está bonissim.
Lolines....està triomfant entre família i amics!
EliminaPetonets,
Olga
Què bones són les coques de poma! en sóc ben fan! sort en el concurs! bon cap de setmana!
ResponEliminaSón boníssimes! I m'encanta provar diferents receptes!
EliminaPetonets, Teresa!
Olga
Quina pintassa! Èxit assegurat!
ResponEliminaDe moment...el té! Entre la família, els companys de feina i els amics el té!
EliminaPetonets,Mònica!
Olga
Q bona Olga.
ResponEliminaFins dissabte
Montse, ens veiem dissabte!
EliminaPetonets,
Olga
Molt bona i deliciosa, ja agafaria un bon tall, petonets!!
ResponEliminaUna coca de poma, com bé dius per fer tot l' any!!! Caurà segur. Petons,
ResponEliminaUna coca de poma, com bé dius per fer tot l' any!!! Caurà segur. Petons,
ResponElimina