Som a les portes de la Pasqua i...què toca? Preparar mones pels nostres fillolls i filloles! I quina millor manera de fer-ho que amb un @Cuinema6mans amb la Glòria i la Marta. Ja tocava!
A casa ens agraden molt les mones tradicionals, les
d'ous (com ho diem nosaltres); de fet, són les nostres preferides.
Sóc padrina de l'Emma i el Marc; el meu marit ho és del Guillem; la meva filla de la Clara i el meu fill de la petita de la família, l'Anna. En total preparo cinc mones! I com m'agrada fer-ho!
Avui us porto una mona tradicional de l'Ebre. La fòrmula de la massa és del bloc BEN REMENAT, del seu post especial dedicat a aquest dolç tradicional tant nostre. El procés de l'elaboració l'he fet a la meva manera.
Vaig fer-ne dues, una farcida de confitura de carabassa, ametlla i cabell d'àngel i una altra sense farcir. Al gust dels fillolls!
Ah! Li vaig afegir sucre vainillat...m'agrada posar-lo a tot arreu!
Vinga, us explico!
INGREDIENTS:
- 500g de farina de força
- 250g d'oli d'oliva
- 100g de sucre
- 20g de sucre vainillat
- 3 ous mitjans + 1 ou per pintar
- 25g de llevat fresc
- 50g de llet
- 50g d'aigua
- Coriandre i matafaluga per infusionar la llet i l'aigua
- Pell de taronja ratllada (1 cdta)
- 1 polsim petit de salç
- Per decorar: ous durs, anissets de colors, sucre
PREPARACIÓ:
- Infusionem la llet i l'aigua amb el coriandre i la matafaluga. Reservem. Quan la infusió estigui tèbia la colem.
- Desfem el llevat amb la llet i aigua infusionades.
- En un bol a banda batem els ous i el sucre. Incorporem a poc a poc l'oli. Finalment, afegim la pell de taronja ratllada i la barreja líquida del llevat.
- A continuació, anem incorporant la farina. Primer ho podem barrejar amb una espàtula i quan tenim una massa ben ferma l'aboquem al pedrís i l'amassem fermament durant una bona estona.
- Formem una bola amb la massa i la deixem reposar fins que augmenta el seu volum. La cobrim amb un drap de cuina.
- Una vegada ha llevat podem dividir la massa en dues peces (sortiran dues mones mitjanes). Tallem un trosset petit, que ens servirà per fer les tires que col·locarem damunt dels ous.
- Escampem la massa i donem forma rectangular.
- En el centre col·loquem la confitura i l'enrotllem, vigilant que ens quedi ben tancada.
- Agafem la massa pels dos extrems i formem la mona com nosaltres vulguem, rodona o ovalada (jo vaig fer una de cada).
- Col·loquem els ous durs i els cobrim amb dues tiretes de massa. Deixem reposar fins que augmenti el seu volum.
- Pintem la mona amb ou batut i la decorem al nostre gust.
- Enfornem durant 20-25 minuts, vigilant que no es cremi per la zona superior.
- Deixem refredar sobre una reixeta i...a gaudir!
Oi que costa poc fer feliços als nostres fillols?
Us recomano que no deixeu de visitar les receptes de la Glòria i la Marta...són espectaculars!
La de la Glòria, del No tot són postres ...aquí
La de la Marta, de Pa de Nous... aquí
Aquestes mones són les preferides de la Marta, menys empalagoses i boníssimes...però com.que no hi és no la he fet!
ResponEliminaT'ha quedat preciosa Olga!
Ptnts
Glòria
Moltes gràcies, Glòria! Aquesta és la preferida del meu fillol! Quan vingui la Marta...li prepares!
EliminaPetonets i molt bona setmana,
Olga
Una Mónaco tradicional ! Amb Aquest farcit m'encanataria!!! A veure si no triguem tant en fer un altre Cuina a 6mans!!!! Genial Olga, Ptnts
ResponEliminaEstic convençuda de que sí t'agradadaria, Marta! El farcit és...deliciós!
EliminaPetonets i molt bona setmana,
Olga
Una mona no Mònaco jejeje
ResponEliminaJjjeejjee! M'has fet ballar el cap!
EliminaPetooooons!
Olga
M'encanta aquesta mona tradicional!!!
ResponEliminaPetonets
És la meva preferida, MaryLou!
EliminaPetonets i moltes gràcies per la visita!
Olga
Que recuerdos que me traes con estas monas tradiciones.Fantastico.
ResponEliminaFeliz semana santa y lunes de Pascua,
Bss
A casa nostra són les que triomfen, Miquel!
EliminaPetonets i molt bona setmana,
Olga