Avui començo una col·laboració amb Oliva Supermercat de Móra d'Ebre, el meu poble. En aquest supermercat de l'Avinguda Comarques Catalanes trobareu una atenció propera, producte de qualitat i de proximitat i una extensa oferta de vins i caves. Disposeu de pàrking de clients (molt important avui en dia) i de servei a domicili. Com Oliva és una empresa de la distribució alimentària, determinats productes els podeu trobar en gran format, com ara productes de la marca Royal, arròs, pasta, plaques de canelons...entre d'altres.
La recepta que us porto avui porta dos ingredients que els trobareu a la botiga més cèntrica de la població: les plaques de canelons Fadaic i bolets deshidratats de la marca Burriac (Riera Rabassa). Al meu rebost sempre hi ha dos potets esperant a ser utilitzats!
- En primer lloc farem pols de bolets. Si ho feu de manera tradicional, utilitzeu un robot tipus 1,2,3 i si ho feu amb el Thermomix poseu els bolets deshidratats al got i tritureu 20segons/Vel.10.
- En un bol posem els 30g de ceps i 60g d'aigua tèbia. Reservem. L'aigua no la llençarem!
- Ara començarem el rostit de la carn de pollastre. Posem dins del got l'oli, la ceba i els alls. Ho trossegem 2 segons/Vel.4 i ho sofregim 10 min./120º/Velocitat cullera. A continuació incorporem el pollastre, la sal, el pebre, el llorer i la tomaca. Ho ofeguem 10minuts/120º/Vel.cullera. Finalitzat aquests primers passos afegim el brandy i els ceps hidratats amb l'aigua del remull. Ho fem coure durant 30minuts/120º/Vel. cullera.
- Una vegada finalitzada aquesta cocció retirem la fulla de llorer, afegim el foie i ho trossegem 15 segons/Vel.4.
- Aboquem la pasta de caneló a una màniga pastissera o a un bol, com preferiu. Ho deixem fer tebi i mentrestant preparem les plaques de caneló seguint les instruccions del fabricant. Farcim els canelons i els col·loquem a la safata de forn que tingueu preparada.
- Ara preparem la salsa: hem de fer un sofregit de ceba i porro. Posem dins del got la ceba, el porro i l'oli, ho trossegem 4segons/Vel.4 i ho sofregim 7min/120º/Vel.4. Afegim 2 culleretes de postres de pols de bolets, la nata, la sal, la nou moscada i el pebre. Ho fem coure durant 7min/100º/Vel.4.
- Finalitzada la cocció de la salsa la repartim sobre els canelons que tenim preparats i ho gratinem al nostre gust.
Uns canelosns de festa, bonissims.
ResponEliminabon nadal!!!
Bon Nadal, Lolines! Passa-ho molt bé! Una abraçada,
EliminaOlga