BARRETES AMB MIX DE LLAVORS #OlivaSupermecats

 


Em xiflen les barretes de pa amb pipes, llavors...però reconec que són perilloses. Comences amb una i dius va, una altra...fins que arriba el moment que has de dir prou. És que m'agrada el pa en totes les seves formes! 

És per això que fa uns dies vaig pensar "i perquè no les provo de fer jo?" Sí, sí, us ho confeso...no les he preparat mai! 

El complement el vaig decidir de seguida: un mix de llavors que venen a Oliva Supermercats i que m'encanta. És una barreja de llavors que considero està molt equilibrada i és de producció ecològica; és d'una empresa ubicada a Móra d'Ebre. 


Aquesta barreja m'agrada molt posar-la a les cremes i verdures. Fa un temps vaig fer un pa de motlle i també va quedar molt saborós i avui...us porto aquestes barretes! Són molt fàcils de fer! 
La massa està feta amb cervesa, que li dona un toc molt especial, tant de textura com de sabor. La recepta original és de Cookidoo. Vaig incorporar un toc que em va agradar molt: afegir unes gotetes d'oli i un polsim de sal Maldon al treure-les del forn. Que bones!!!! 


La quantitat de barretes que us sortiran dependrà de com us agradin de gruix. A mi, com m'agraden dobletes em van sortir menys...vosaltres trieu! 
Vinga, us explico! 

INGREDIENTS: 
  • 100g de cervesa
  • 100g d'oli OVE+ una mica més pel toc final
  • 300g de farina d'ús comú
  • 1 cdta de sal 
  • Un polsim de sal Maldon 
  • Mix de llavors BionSan (2-3 cdtes de cafè per cada barreta, aprox.)

PREPARACIÓ: 

1. Preparem una llanda amb una fulla de paper vegetal i escalfem el forn a 180º. 

2. Amassat Thermomix: posen dins del got els líquids, la farina i  la sal i amassem durant 1 min. // Amassat manual: en un bol barregem els líquids i a poc a poc anem incorporant la farina i la sal. Ho amassem molt bé, fins que ens queda una massa fina. 

3. Tallem la massa en porcions petites (24 aprox. si les voleu fer molt finetes i 16 aprox. si les voleu fer més gruixudes). 

4. Amb cada porció formem un cilindre i després l'aplanem amb les mans. Empolvorem amb el mix de llavors (jo les vaig col·locar amb l'ajuda d'una culleradeta de cafè) i aplanem amb els dits perquè quedin ben enganxades a la massa. 

5. Enfornem les barretes durant uns 15-20 minuts, segons el gruix i si us agraden torradetes o no. No s'han de torrar en excès. 

6. Una vegada ha finalitzar el procés de cocció, les "reguem" amb unes gotetes d'oli i les empolvorem amb una mica de sal Maldon. Les deixem refredar sobre una reixeta i...a disposar! 

Ja veureu que bones són! I molt saludables! Fet a casa, sense conservants ni cap cosa extranya. Desitjo que us hagin agradat! 



Comentaris

  1. Que bones i cruixents amb aquest toc de les llavors🤗

    Em declaro fan de les teves barretes🥰

    Ptnts
    Glòria

    ResponElimina
  2. Se ven deliciosas y ya lo creo que adictivas, mmmm!
    Besos

    ResponElimina
  3. Quines barretes tan cruixents i gustoses.
    Ptns.

    ResponElimina
  4. Aquestes barretes te les copiaré aviat! Tinc un a bossa semblant de llavors (que a casa van a l'amanida) però poden anar perfectament a unes barretes! I tinc una farina que li tinc ganes a veure quan m'animo! Ptnts

    ResponElimina
  5. Superbones i saludables. Gràcies Olga!

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Digue'm què opines!!!