Aquesta és la meva aportació a la RECEPTA DEL 15, dels Fogons de la Bordeta. http://elsfogonsdelabordeta.wordpress.com/
Quan arriba la temporada de les cireres.........anem com a bojos darrere d'elles!!!!!
A la Ribera d'Ebre som afortunats per ser productors de cireres de gran qualitat.
Aquesta recepta me la va recomanar la meva companya Sílvia, de Benissanet. Les cireres amb les que està feta són del seu hort.
Quan la faig....aquesta coca marxa volant!!!!
La base d'aquesta coca és la mateixa que la de la coca d'avellanes que tinc penjada en una altra entrada. Si voleu fer una coca gruixudeta, feu-la utilitzant tota la massa. Si voleu fer una coca amb una base prima, amb aquesta quantitat de massa us surten dues coques.
Podeu triar entre treure els pinyols a les cireres o no fer-ho; ho decidiu vosaltres. Si no treieu els pinyols, feu un tallet a les cireres i....aviseu als comensals!
Existeix un bon estri per treure els pinyols a les cireres amb molta facilitat.
Podeu triar entre treure els pinyols a les cireres o no fer-ho; ho decidiu vosaltres. Si no treieu els pinyols, feu un tallet a les cireres i....aviseu als comensals!
Existeix un bon estri per treure els pinyols a les cireres amb molta facilitat.
INGREDIENTS (utilitzarem com a mesura una tassa de cafè):
- Cireres de la Ribera d'Ebre
- 1 mesura d'oli d'oliva
- 1 mesura de llet
- 1 mesura d'anís
- 1 mesura de vi blanc
- 25grs de llevat fresc
- 1/2 sobre de llevat Royal
- Farina, la que hi entri
- Sucre
- Oli d'oliva
ELABORACIÓ:
- Barregem tots els líquids amb els llevats.
- Afegim farina fins que no se'ns enganxi a les mans. Ha de quedar una massa com la de la pizza, més o menys.
- La deixem reposar fins que augmenti el seu volum.
- Escampeu-la damunt d'un paper de forn i aneu repartint les cireres, de la manera que més us agradi.
- Quan les tingueu totes col·locades, tireu un bon rajolí d'oli d'oliva i empolvoreu amb força sucre.
- Enforneu durant una 1/2 hora-35 minuts (aprox.) a 180º