CIGRONS AMB CEBA, CANSALADA I CAMAGROCS #1llibre1recepta

 


Fa uns dies ens van fer un fantàstic regal...una bossa amb camagrocs. Jo diria que són els meus bolets preferits! M'encanten!!! 
Els he pogut utilitzar per fer diverses receptes: pizza, arròs amb costella i llonganissa, un remenat i aquests cigrons que avui us porto. 

El plat en que us els presento té un sentiment molt especial per mi...és un dels que utilitzava la meva iaia Pura quan tenia la fonda a Montalbán (Teruel). La meva tia Mari em va guardar un plat de cada per que pogués tenir un record. Quan el iaio Pepe ens feia un ou ferrat sempre ens el posava en un plat d'aquests! No us podeu imaginar si són de bonics aquests records per mi...


Vaig recòrrer a un llibre que tinc a la meva biblioteca particular: Tapes i aperitius amb bolets, de Carlos Robafum (Cossetània Edicions). 


Vaig fullejar-lo amb atenció i em vaig parar a la pàgina 26, on apareix una recepta de cigrons amb rovellons. Tenia cigrons cuits per mi al congelador i camagrocs...per tant, ja tenia clar com els havia de cuinar. A més a més, com sempre tinc un trosset de cansalada preparada per ser utilitzada no em faltava res. Respecte a la proposta, vaig fer una petita incorporació: el vi ranci al sofregit de la ceba. 

És un recepta que es prepara en un pim-pam i que és una autèntica delícia. 
Els ingredients són un a ull...van en funció de la quantitat de cigrons que mengeu per ració, la quantitat de cansalada que volgueu posar-hi per persona, si us agrada molt la ceba o no....Vinga, us explico! 

INGREDIENTS: 
  • 1 tira de cansalada fresca(per cada dos racions) tallada a tires
  • cigrons cuits 
  • ceba tallada en juliana
  • camagrocs
  • oli OVE
  • sal
  • pebre mòlt
  • 1 rajolí de vi ranci 
PREPARACIÓ: 

1. Posem oli a escalfar en una paella i quan està calent incorporem la cansalada. Hem de fer que es faci rossa. 

2. Quan la cansalda ja està daurada afegim la ceba tallada en juliana i el rajolí de vi ranci. Deixem evaporar durant un minut o dos i baixem una mica la intensitat del foc, que sigui alegre però que no ens dauri la ceba. També afegim els camagrocs i el polsim de pebre. Ho anem remenant força sovint. 

3. Quan els camagrocs vagin per la meitat de la cocció és el moment d'incorporar els cigrons. Anem remenant, remenant fins que els bolets estiguin cuits i els cigrons calents. 

I ja està! Tenim enllestit un plat de plena tardor en un moment! L'aroma que desprendrà la cuina també us agradarà, ja ho veureu. 



Comentaris

  1. Boníssima recepta! Me l’apunto que tinc camagrocs😉

    Ptnts
    Glòria

    ResponElimina
  2. Un plat que t’apoeta tan records i a sobre amb camagrocs, de 10! Ptnts

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Digue'm què opines!!!