CINNAMON ROLLS DE BONIATO #OlivaSupermercats

 


Som a la recta final del mes de setembre i arriba el moment de la #receptaOlivaSupermecats 
Us animo a que cliqueu l'enllaç per poder veure totes les receptes publicades en col·laboració amb Oliva Supermercats. Ja tinc una bona col·lecció!  

L'ingredient protagonista d'aquest més el boniato, amb el que dono la benvinguda a la tardor. És un dels fruits de la tardor per excel·lència! 
Si us he de ser sincera...fins fa dos anys aproximadament l'utilitzava ben poc a la cuina. Puntualment el feia al forn i una vegada a l'any fregidet amb sucre. D'un temps ençà m'he animat a utilitzar-lo més...a incloure'l a les cremes, als estofats i fins i tot a utilitzar-lo com a plat principal. 
Us enllaço les receptes que tinc publicades en les que utilitzo el boniato! Si us ve de gust consultar-les, cliqueu...aquí 


La recepta que avui us porto és una recepta dolça, uns rolls de canyella i boniato. La recepta original és de Cookidoo, la plataforma de receptes de Thermomix. Hi ha un munt d'opcions! 

La recepta fa coure primer el boniato, al vapor. Després, una part la incorporem a la massa i l'altra és el farcit dels rolls. 
Si la recepta la voleu fer de manera tradicional, heu de coure el boniato o al vapor, al microones o al forn. 

He seguit fil per randa la recepta excepte en les espècies (he utilitzat la meva barreja d'espècies de l'Alsàcia), en la quantitat de sucre del farcit, que l'he reduït i en la cobertura, que he fet una molt senzilla només amb sucre i clara d'ou (l'original era amb formatge cremós). 
Vinga, us explico! 


INGREDIENTS: 
  • 1/2 l d'aigua (per la cocció)
  • 500g de boniato tallat a daus 
  • Massa: 80g d'aigua, 150g de mantega  tallada a daus petits, 200g de llet sencera, 5g de llevat sec de forner o 15g de llevat fresc, 80g de sucre moré, 650g de farina de força, 1 ou, 1 cdta de vainilla líquida o pasta de vainilla, 1 polsim de sal, 1/2 cdta de bicarbonat
  • Farcit: 40g de sucre moré, 2 cdts de canyella en pols, 1/2 cdta de gingebre en pols, 1/2 cdta de nou moscada mòlta, 2 cdts d'espècies alsacianes
  • Cobertura: 3 cullerades de sucre glass, 1 clara d'ou 
PREPARACIÓ: 

1. Cocció del boniato: posem dins del got un mig litre d'aigua. Posem el boniato tallat a daus dins del cistell i aquest dins del got. Ho fem coure 25minuts/Varoma/Vel.1. Finalitzada la cocció, retirem el cistell i reservem. Buidem el got. 

2. Triturat del boniato. Posem dins del got el boniato cuit i ho triturem 20segons/Vel.4.; si ho fem de manera tradicional, ho podem fer aixafant-lo amb una forquilla. Retirem a un bol i reservem. 

3. Preparació de la massa. Posem dins del got la mantega i la fonem 3min/60º/Vel.1 (si ho fem al microones ho fem poquet a poquet, anant remenant). La retirem a un bol i reservem. 
Posem dins del got 80g d'aigua, la llet, el llevat i 20g de sucre moré. 
Ho fem tebi durant 2 minuts/37º/Vel. 3. 
A continuació incorporem la farina, 80g de mantega fosa reservada, 100g de boniato triturat, l'ou, 60g de sucre moré, la vainilla, el bicarbonat i la sal. Ho amassem tot durant 3minuts. (Si ho fem de manera tradicional, la llet ha de ser una mica tèbia; primer barregem els líquids amb el sucre i el llevat en un bol gran i després anem incorporant la farina barrejada amb la sal i el bicarbonat; ho anem barrejant amb les mans i finalment ho acabem amassat sobre el pedrís). 
Retirem la massa a un bol que haurem untat prèviament amb oli; ho tapem amb un drap i ho deixem reposar fins que la massa dobli el volum. 

4. Preparació del farcit. Rentem el got. Posem dins del got la resta de boniato cuit, la resta de mantega fosa, el sucre moré i les espècies. Ho barregem molt bé durant 20 segons/Vel.3. Reservem. 

5. Muntatge dels rolls. Untem amb oli el pedrís de la cuina i aboquem la massa una vegada hagi llevat. L'escampem molt bé amb l'ajuda d'un corró; ha de quedar en forma rectangular amb unes mides de 30x50 aproximadament. Repartim el farcit sobre la massa i l'enrotllem amb molta cura. Tallem la massa en 12 porcions iguals i les anem col·locant sobre una safata rodona d'uns 28-30cm de diàmetre. Ens han de quedar una mica separades les unes de les altres. Cobrim la safata amb un drap una mica humit i ho deixem reposar una mitja hora. Mentrestant, escalfem el forn a 180º. 

6. Cocció. Una vegada ha passat el temps de repòs dels rolls, ho enfornem durant uns 30-35 minuts (ens han de quedar daurats). 

7. Cobertura. Mentrestant es couen els rolls preparem la senzilla cobertura. En un bol posem tres cullerades de sucre glass i una clara d'ou. Ho batem enèrgicament fins que està tot ben barrejat. Reservem. 

8. Una vegada finalitzada la cocció dels rolls, els retirem del forn i immediatament repartim la cobertura amb l'ajuda d'un pinzell. Els deixem refredar completament. 

I ja està...ja ho tindrem! Us asseguro que podreu notar com us mengeu un bocinet de tardor! Us encantarà! 









Comentaris

Publica un comentari a l'entrada

Digue'm què opines!!!