COCA D'AVELLANES (ESTIL DE LA FATARELLA)



La recepta de la massa d'aquesta coca me la va passar la meva companya Sílvia Martí (de Benissanet) per a fer coca de cireres. 
Vaig fer la coca de cireres (i és boníssima!!!) i després vaig provar de fer aquesta.
La coca de cireres s'ha de fer amb la massa més gruixuda i la d'avellanes, amb la massa molt fineta. 
La veritat és que allí on la porto.......té molt èxit!!! 
Ah!!! I les avellanes han de ser del "terreno"!!!! Si la feu amb avellana turca, el gust no és el mateix.

Amb el temps he anat "adaptant" la coca als comensals; a alguns els agrada molt primeta i a d'altres agrada més dobleta. El que faig és que  una part de la coca la deixo més gruixuda i l'altra la faig més prima. A gust de tothom! Que cadascú triï la porció que més li agradi! 

INGREDIENTS (per a fer dues coques de la mida de la llanda de forn):
  • 1 gotet de vi blanc de la Terra Alta
  • 1 gotet d'anís o infusió de matafaluga i anís
  • 1 gotet de llet
  • 1 gotet d'oli d'oliva
  • 1 pessic de sal
  • 20 grs de llevat fresc
  • 1/2 sobre de llevat Royal
  • Sucre avainillat
  • Avellanes "del terreno"
  • Farina, la que hi entri.
ELABORACIÓ:

  1. Escalfeu el forn a 200º.
  2. Barregeu tots els líquids amb el llevat fresc, el llevat Royal i el pessic de sal.
  3. Aneu afegint farina fins que la massa no se us enganxi a les mans.                                 
  4. Feu una bola i  deixeu-la reposar en un bol. Cobriu el bol amb un drap. La podeu deixar reposar una hora, més o menys.
  5. Escampeu la meitat de la massa damunt de paper de forn. Doneu-li la forma rectangular de la llanda del forn.
  6. Amb un tallapizzes talleu la massa a quadrats i passeu-la a la llanda (amb molt de compte!!).
  7. Col·loqueu les avellanes ben juntes les unes amb les altres. Que us quedin ben boniques!!!
  8. Per últim, tireu un bon raig d'oli i bastant sucre per tota la coca. Per tal de donar-li un toc especial, empolvoreu-la amb sucre vainillat.                                
  9. Enforneu a 200º durant uns 25 minuts, o fins que veieu que està daurada. 
  

MMMmmmmmMMMMmmmm.....deliciosa!!!!

 

Comentaris

  1. Aquesta coca d'avellanes esta bonissima, quant pujo a la Fatarella sempre en menjo.
    ja anire mirant els teus plat. molts petons

    ResponElimina
  2. Holal! sóc la Janina, m´he quedat meravellada amb les noves receptes, sobretot la de la truita d´espinacs. ETS GENIAL!!!!!!! No canviis mai.

    ResponElimina
  3. Hola!!! Em dic Jordi.

    T'he de dir que m'ha encantat descobrir el teu blog i sobretot anar a parar a aquesta recepta! L'altre dia una cosina meva de Vilalba dels Arcs ens va portar una caixa amb coca d'avellanes de la Fatarella i ens va agradar molt. Tant és així que ahir vaig intentar fer la teva recepta però amb resultats no massa esplèndids. A quina temperatura i quant de temps tens la coca al forn per a que et quedi tant bé? La meva no va quedar malament de gust, però no era tant cruixent com l'original i tampoc vaig aconseguir la capa de sucre cristalitzat que duen a sobre.

    Ara mateix la tornaré a provar vejam si amb una mica més de temperatura i més sucre ho aconsegueixo!

    Moltes gràcies d'avançada,

    Jordi

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola, Jordi!!!

      El forn el poso a 200º i tarda uns 20 min. en fer-se. Sabràs que està cuita perquè estarà daurada.
      Per a que estigui cruixent la massa ha de ser molt primeta.

      La capa de sucre s'aconsegueix amb un bon raig d'oli d'oliva i força sucre.

      A veure com et queda la propera vegada!! Segur que perfecta!!!
      Una abraçada,
      Olga

      Elimina
  4. Hola, molt bona recepta de la que en tenia moltes ganes!! L'he fet, i l'he publicat al meu bloc. Espero que no et molesti...
    Una abraçada,
    David

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola, David!!!
      Gràcies per informar-me de que l'has publicat al teu blog!!!
      És una coca.....boníssima!!! De les que no s'ha de perdre el costum de fer-la de tant en tant!!!
      Salut i petons!!!
      Olga

      Elimina
  5. He tastat la coca d'avellanes de laFatarella i és molt bona. Ara ja tinc la recepta... perill!!!!! Heheh
    Ptnts
    Dolça

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Digue'm què opines!!!