La recepta de la massa d'aquesta coca me la va passar la meva companya Sílvia Martí (de Benissanet) per a fer coca de cireres.
Vaig fer la coca de cireres (i és boníssima!!!) i després vaig provar de fer aquesta.
La coca de cireres s'ha de fer amb la massa més gruixuda i la d'avellanes, amb la massa molt fineta.
La veritat és que allí on la porto.......té molt èxit!!!
Ah!!! I les avellanes han de ser del "terreno"!!!! Si la feu amb avellana turca, el gust no és el mateix.
Amb el temps he anat "adaptant" la coca als comensals; a alguns els agrada molt primeta i a d'altres agrada més dobleta. El que faig és que una part de la coca la deixo més gruixuda i l'altra la faig més prima. A gust de tothom! Que cadascú triï la porció que més li agradi!
Amb el temps he anat "adaptant" la coca als comensals; a alguns els agrada molt primeta i a d'altres agrada més dobleta. El que faig és que una part de la coca la deixo més gruixuda i l'altra la faig més prima. A gust de tothom! Que cadascú triï la porció que més li agradi!
- 1 gotet de vi blanc de la Terra Alta
- 1 gotet d'anís o infusió de matafaluga i anís
- 1 gotet de llet
- 1 gotet d'oli d'oliva
- 1 pessic de sal
- 20 grs de llevat fresc
- 1/2 sobre de llevat Royal
- Sucre avainillat
- Avellanes "del terreno"
- Farina, la que hi entri.
ELABORACIÓ:
- Escalfeu el forn a 200º.
- Barregeu tots els líquids amb el llevat fresc, el llevat Royal i el pessic de sal.
- Aneu afegint farina fins que la massa no se us enganxi a les mans.
- Feu una bola i deixeu-la reposar en un bol. Cobriu el bol amb un drap. La podeu deixar reposar una hora, més o menys.
- Escampeu la meitat de la massa damunt de paper de forn. Doneu-li la forma rectangular de la llanda del forn.
- Amb un tallapizzes talleu la massa a quadrats i passeu-la a la llanda (amb molt de compte!!).
- Col·loqueu les avellanes ben juntes les unes amb les altres. Que us quedin ben boniques!!!
- Per últim, tireu un bon raig d'oli i bastant sucre per tota la coca. Per tal de donar-li un toc especial, empolvoreu-la amb sucre vainillat.
- Enforneu a 200º durant uns 25 minuts, o fins que veieu que està daurada.
Aquesta coca d'avellanes esta bonissima, quant pujo a la Fatarella sempre en menjo.
ResponEliminaja anire mirant els teus plat. molts petons
Holal! sóc la Janina, m´he quedat meravellada amb les noves receptes, sobretot la de la truita d´espinacs. ETS GENIAL!!!!!!! No canviis mai.
ResponEliminaHola!!! Em dic Jordi.
ResponEliminaT'he de dir que m'ha encantat descobrir el teu blog i sobretot anar a parar a aquesta recepta! L'altre dia una cosina meva de Vilalba dels Arcs ens va portar una caixa amb coca d'avellanes de la Fatarella i ens va agradar molt. Tant és així que ahir vaig intentar fer la teva recepta però amb resultats no massa esplèndids. A quina temperatura i quant de temps tens la coca al forn per a que et quedi tant bé? La meva no va quedar malament de gust, però no era tant cruixent com l'original i tampoc vaig aconseguir la capa de sucre cristalitzat que duen a sobre.
Ara mateix la tornaré a provar vejam si amb una mica més de temperatura i més sucre ho aconsegueixo!
Moltes gràcies d'avançada,
Jordi
Hola, Jordi!!!
EliminaEl forn el poso a 200º i tarda uns 20 min. en fer-se. Sabràs que està cuita perquè estarà daurada.
Per a que estigui cruixent la massa ha de ser molt primeta.
La capa de sucre s'aconsegueix amb un bon raig d'oli d'oliva i força sucre.
A veure com et queda la propera vegada!! Segur que perfecta!!!
Una abraçada,
Olga
Hola, molt bona recepta de la que en tenia moltes ganes!! L'he fet, i l'he publicat al meu bloc. Espero que no et molesti...
ResponEliminaUna abraçada,
David
Hola, David!!!
EliminaGràcies per informar-me de que l'has publicat al teu blog!!!
És una coca.....boníssima!!! De les que no s'ha de perdre el costum de fer-la de tant en tant!!!
Salut i petons!!!
Olga
He tastat la coca d'avellanes de laFatarella i és molt bona. Ara ja tinc la recepta... perill!!!!! Heheh
ResponEliminaPtnts
Dolça