Top blocs de receptes

diumenge, 29 de gener de 2012

COCA D'AVELLANES (ESTIL DE LA FATARELLA)



La recepta de la massa d'aquesta coca me la va passar la meva companya Sílvia Martí (de Benissanet) per a fer coca de cireres. 
Vaig fer la coca de cireres (i és boníssima!!!) i després vaig provar de fer aquesta.
La coca de cireres s'ha de fer amb la massa més gruixuda i la d'avellanes, amb la massa molt fineta. 
La veritat és que allí on la porto.......té molt èxit!!! 
Ah!!! I les avellanes han de ser del "terreno"!!!! Si la feu amb avellana turca, el gust no és el mateix.

Amb el temps he anat "adaptant" la coca als comensals; a alguns els agrada molt primeta i a d'altres agrada més dobleta. El que faig és que  una part de la coca la deixo més gruixuda i l'altra la faig més prima. A gust de tothom! Que cadascú triï la porció que més li agradi! 

INGREDIENTS (per a fer dues coques de la mida de la llanda de forn):
  • 1 gotet de vi blanc de la Terra Alta
  • 1 gotet d'anís o infusió de matafaluga i anís
  • 1 gotet de llet
  • 1 gotet d'oli d'oliva
  • 1 pessic de sal
  • 20 grs de llevat fresc
  • 1/2 sobre de llevat Royal
  • Sucre avainillat
  • Avellanes "del terreno"
  • Farina, la que hi entri.
ELABORACIÓ:

  1. Escalfeu el forn a 200º.
  2. Barregeu tots els líquids amb el llevat fresc, el llevat Royal i el pessic de sal.
  3. Aneu afegint farina fins que la massa no se us enganxi a les mans.                                 
  4. Feu una bola i  deixeu-la reposar en un bol. Cobriu el bol amb un drap. La podeu deixar reposar una hora, més o menys.
  5. Escampeu la meitat de la massa damunt de paper de forn. Doneu-li la forma rectangular de la llanda del forn.
  6. Amb un tallapizzes talleu la massa a quadrats i passeu-la a la llanda (amb molt de compte!!).
  7. Col·loqueu les avellanes ben juntes les unes amb les altres. Que us quedin ben boniques!!!
  8. Per últim, tireu un bon raig d'oli i bastant sucre per tota la coca. Per tal de donar-li un toc especial, empolvoreu-la amb sucre vainillat.                                
  9. Enforneu a 200º durant uns 25 minuts, o fins que veieu que està daurada. 
  

MMMmmmmmMMMMmmmm.....deliciosa!!!!

 

7 comentaris:

  1. Aquesta coca d'avellanes esta bonissima, quant pujo a la Fatarella sempre en menjo.
    ja anire mirant els teus plat. molts petons

    ResponElimina
  2. Holal! sóc la Janina, m´he quedat meravellada amb les noves receptes, sobretot la de la truita d´espinacs. ETS GENIAL!!!!!!! No canviis mai.

    ResponElimina
  3. Hola!!! Em dic Jordi.

    T'he de dir que m'ha encantat descobrir el teu blog i sobretot anar a parar a aquesta recepta! L'altre dia una cosina meva de Vilalba dels Arcs ens va portar una caixa amb coca d'avellanes de la Fatarella i ens va agradar molt. Tant és així que ahir vaig intentar fer la teva recepta però amb resultats no massa esplèndids. A quina temperatura i quant de temps tens la coca al forn per a que et quedi tant bé? La meva no va quedar malament de gust, però no era tant cruixent com l'original i tampoc vaig aconseguir la capa de sucre cristalitzat que duen a sobre.

    Ara mateix la tornaré a provar vejam si amb una mica més de temperatura i més sucre ho aconsegueixo!

    Moltes gràcies d'avançada,

    Jordi

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola, Jordi!!!

      El forn el poso a 200º i tarda uns 20 min. en fer-se. Sabràs que està cuita perquè estarà daurada.
      Per a que estigui cruixent la massa ha de ser molt primeta.

      La capa de sucre s'aconsegueix amb un bon raig d'oli d'oliva i força sucre.

      A veure com et queda la propera vegada!! Segur que perfecta!!!
      Una abraçada,
      Olga

      Elimina
  4. Hola, molt bona recepta de la que en tenia moltes ganes!! L'he fet, i l'he publicat al meu bloc. Espero que no et molesti...
    Una abraçada,
    David

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola, David!!!
      Gràcies per informar-me de que l'has publicat al teu blog!!!
      És una coca.....boníssima!!! De les que no s'ha de perdre el costum de fer-la de tant en tant!!!
      Salut i petons!!!
      Olga

      Elimina
  5. He tastat la coca d'avellanes de laFatarella i és molt bona. Ara ja tinc la recepta... perill!!!!! Heheh
    Ptnts
    Dolça

    ResponElimina

Digue'm què opines!!!