Aquest plat el vaig trobar a Recetario-Cocina.com, però jo l'he adaptat a la meva cuina.
A la recepta original, el llom s'ha d'adobar amb una preparació a base de brou de carn, ceba, all, pebrot, llorer, aigua i timó. Jo, simplement he salpimentat el llom.
Hem de demanar al carnisser o a la carnissera que ens obrin la peça de llom com si fos un llibre.
INGREDIENTS (6 persones):
FARCIT
- 2 cullerades de mantega o oli d'oliva (jo vaig triar l'oli)
- 3 pomes pelades
- 1 cullerada de suc de llimona
- 1/2 tassa de nous picades
SALSA:
- 3 pomes pelades i tallades a trossets
- 1 cullerada de suc de llimona
- 1/2 tassa d'aigua
- 4 cullerades de mel
- 1/2 tassa de vi blanc
- 1 culleradeta de farina
ELABORACIÓ:
- Salpimentem la peça de llom al nostre gust.
- Preparem el farcit: A l'oli d'oliva sofregirem les pomes pelades i trossejades, juntament amb el suc de llimona i les nous. Ho deixarem uns minuts a foc mig.
- Farcim el llom i el lliguem amb fil especial d'alimentació. Mentrestant, precalentarem el forn a 180º.
- Col·loquem el llom en una llanda untada amb oli, l'introduïm al forn i el deixem uns 45 minuts.
- Mentrestant es fa el llom, prepararem la salsa: batrem les 3 pomes pelades i trossejades juntament amb el suc de llimona, l'aigua, el vi, la mel i la culleradeta de farina. Posarem la barreja en una paella a foc fort i ho remourem bé. Quan estigui bullint faixarem el foc i ho deixarem coure durant 10 minuts o més (la poma ha d'enfosquir-se una mica).
- Quan el llom estigui fet, el deixarem refredar. Una vegada estigui fred el tallarem a rodanxes i el col·locarem en una safata.
- Ho hem de servir amb la salsa calenta.
Molt bona proposta Olga, precisament vaig comprar una peça de llom per nadal que no vaig arribar a cuinar, m´agrada com l´has preparat.. petons, i bon diumenge.
ResponEliminaAhir el vaig fer i m'ha quedat boníssim, tot i que he canviat algunes cosetes: enlloc d'un llom gran he fet servir filet de llom (amb 30 minuts al forn ja n'hi ha prou) i com la salsa m'havia quedat una mica àcida li he afegit 3 culleradetes de sucre i un raig de vinagre de mòdena. Estava "de muerte". Gràcies per la idea!!!
ResponEliminaGràcies per la teva aportació, Núria!!! Quan ho torni a fer....ho faré aplicant les teves propostes!!!!
ResponElimina