LLOM FARCIT DE POMA

Aquest plat el vaig trobar a Recetario-Cocina.com, però jo  l'he adaptat a la meva cuina. 
A la recepta original, el llom s'ha d'adobar amb una preparació  a base de brou de carn, ceba, all, pebrot, llorer, aigua i timó. Jo, simplement he salpimentat el llom.
Hem de demanar al carnisser o a la carnissera que ens obrin la peça de llom com si fos un llibre. 












INGREDIENTS (6 persones):

FARCIT



  • 2 cullerades de mantega  o oli d'oliva (jo vaig triar l'oli)
  • 3 pomes pelades
  • 1 cullerada de suc de llimona 
  • 1/2 tassa de nous picades
SALSA: 
  • 3 pomes pelades i tallades a trossets
  • 1 cullerada de suc de llimona
  • 1/2 tassa d'aigua
  • 4 cullerades de mel
  • 1/2 tassa de vi blanc
  • 1 culleradeta de farina
ELABORACIÓ:
  1. Salpimentem la peça de llom al nostre gust.
  2. Preparem el farcit: A l'oli d'oliva sofregirem les pomes pelades i trossejades, juntament amb el suc de llimona i les nous. Ho deixarem uns minuts a foc mig.
  3. Farcim el llom i el lliguem amb fil especial d'alimentació. Mentrestant, precalentarem el forn a 180º.
  4. Col·loquem el llom en una llanda untada amb oli, l'introduïm al forn i el deixem uns 45 minuts. 
  5. Mentrestant es fa el llom, prepararem la salsa: batrem les 3 pomes pelades i trossejades juntament amb el suc de llimona, l'aigua, el vi, la mel i la culleradeta de farina. Posarem la barreja en una paella a foc fort i ho remourem bé. Quan estigui bullint faixarem el foc i ho deixarem coure durant 10 minuts o més (la poma ha d'enfosquir-se una mica).
  6. Quan el llom estigui fet, el deixarem refredar. Una vegada estigui fred el tallarem a rodanxes i el col·locarem en una safata.
  7. Ho hem de servir amb la salsa calenta.
 

Comentaris

  1. Molt bona proposta Olga, precisament vaig comprar una peça de llom per nadal que no vaig arribar a cuinar, m´agrada com l´has preparat.. petons, i bon diumenge.

    ResponElimina
  2. Ahir el vaig fer i m'ha quedat boníssim, tot i que he canviat algunes cosetes: enlloc d'un llom gran he fet servir filet de llom (amb 30 minuts al forn ja n'hi ha prou) i com la salsa m'havia quedat una mica àcida li he afegit 3 culleradetes de sucre i un raig de vinagre de mòdena. Estava "de muerte". Gràcies per la idea!!!

    ResponElimina
  3. Gràcies per la teva aportació, Núria!!! Quan ho torni a fer....ho faré aplicant les teves propostes!!!!

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Digue'm què opines!!!