Aquest plat el vaig tastar per primera vegada al sopar de Nadal de l'Associació AMICS I AMIGUES DE LA CUINA DE MÓRA D'EBRE. En aquest sopar, cadascun i cadascuna dels membres de l'associació portem un plat cuinat per nosaltres mateixos/es. La recepta que us presento és de les Sres. Rosa Maria Milián i Rosita Perelló.
És un mar i muntanya......deliciós!!!!!
INGREDIENTS:
• Cuixes de pollastre i escamarlans
• Ceba, alls, tomàquet i un manat d’herbes.
• Sal, pebre, oli d’oliva
• Picada: nyora o tomàquets al caliu, ametlles, avellanes, una llesca de pa fregit
• Un got de brou de verdura
• Un got de vi blanc del bo
• Ceba, alls, tomàquet i un manat d’herbes.
• Sal, pebre, oli d’oliva
• Picada: nyora o tomàquets al caliu, ametlles, avellanes, una llesca de pa fregit
• Un got de brou de verdura
• Un got de vi blanc del bo
ELABORACIÓ:
- Salpebrem les cuixes de pollastre i les posem a rostir a la paella amb un bon raig d’oli. Tirem els tomàquets, alls, ceba i el manat d’ herbes. Quan està ben rosset tirem el got de vi blanc.
- Posem els escamarlans en una paella amb poc oli, pebre blanc i sense sal.
- Preparem la picada: dos tomàquets al caliu, una llesca de pa fregit amb oli ,un grapat d’ametlles i d’avellanes i un got de brou de verdures. Es passa tot junt pel morter o per la batedora.
- Treiem el manat d'herbes i afegim la picada que acabem de fer.
- Tot junt (les cuixes,els escamarlans, la salsa i el brou)ho deixem fer xup-xup.
- Tirem una mica de conyac i ho flamegem(opcional)
- Si tenim temps, tirem una mica de pa ratllat al damunt i ho posem al forn uns minuts.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada
Digue'm què opines!!!