POLLASTRE AMB ESCAMARLANS

Aquest plat el vaig tastar per primera vegada al sopar de Nadal de l'Associació AMICS I AMIGUES DE LA CUINA DE MÓRA D'EBRE. En aquest sopar, cadascun i cadascuna dels membres de l'associació portem  un plat cuinat per nosaltres mateixos/es. La recepta que us presento és de les Sres. Rosa Maria Milián i Rosita Perelló.
És un mar i muntanya......deliciós!!!!! 

INGREDIENTS:

•    Cuixes de pollastre i escamarlans
•    Ceba, alls, tomàquet i un manat d’herbes.
•    Sal, pebre, oli d’oliva
•    Picada: nyora o tomàquets al caliu, ametlles, avellanes, una llesca de pa fregit
•    Un got de brou de verdura
•    Un got de vi blanc del  bo

ELABORACIÓ:
  1. Salpebrem les cuixes de pollastre i les posem a rostir a la paella amb un bon raig d’oli. Tirem els tomàquets, alls, ceba i el manat d’ herbes. Quan està ben rosset tirem el got de vi blanc.
  2. Posem els escamarlans en una paella amb poc oli, pebre blanc  i sense sal.
  3. Preparem la picada: dos tomàquets al caliu, una llesca de pa fregit amb oli ,un grapat d’ametlles i d’avellanes i un got de brou de verdures. Es passa tot junt pel morter o per la batedora.
  4. Treiem  el manat d'herbes i afegim la picada que acabem de fer.
  5. Tot junt (les cuixes,els escamarlans, la salsa i el brou)ho deixem fer xup-xup.  
  6. Tirem una mica de conyac i ho flamegem(opcional)
  7. Si tenim temps, tirem una mica de pa ratllat al damunt i ho posem al forn uns minuts. 




Comentaris