Top blocs de receptes

diumenge, 19 de febrer de 2012

"BOLLOS AZUCARADOS" DE LA JOAQUINA

Avui ha estat un diumenge plàcid!!! 
La Cristina (la meva filla) m'ha proposat fer alguna cosa juntes. No sabia què fer i li he proposat....."vols que provem de fer una nova recepta de dolços "?? I així ha estat!!!! Volíem fer el PAN DE LECHE de la Cocina de los Inventos, però no tenia suficient farina de força. Hem continuat buscant pel bloc.....i hem trobat aquesta meravellosa recepta!!!! 
La Joaquina ens explica les dues maneres de fer-ho: el mètode tradicional i el de la Thermomix . Jo l'he fet de la manera tradicional. 
Quina satisfacció!!!! .....i estan......"de muerte"!!!!!


INGREDIENTS

  • 25 grs de llevat fresc 
  • 125 grs de mantega
  • 200ml de llet sencera
  • 85 grs de sucre
  • 1 cullera sopera de sucre avainillat
  • 2 ous
  • 550 grs de farina (aproximadament)
ELABORACIÓ
  1. Desfer la mantega i afegir la llet. Ha de tenir uns 37º. Jo l'he desfet al microones, amb 1 minut i 1/2 aproximadament a màxima potència.
  2. Desfer el llevat en la barreja anterior.
  3. Afegir el sucre, els ous i la farina.                             Barrejar bé fins que es faci una massa homogènia.
  4. Deixar reposar fins que la massa augmenti el doble. He posat la massa tapada al forn. L'he encès a una temperatura de 30º aproximadament. Ha sortit bé!! És que fent aquest procés normalment no tinc èxit.  Vaig buscar informació i vaig trobar aquest mètode. Funciona!!!!
  5. Enfarinar el taulell. Treure la massa del bol i tornar-la a amassar un moment. 
  6. Fer 24 trossets. Cada trosset de massa s'estira uns 30 cm i es fa la forma que es vol.
  7. Posar cada brioix a la safata del forn. Tapar-los i deixar que doblin el seu volum.         
  8. Calentar el forn a 250º. Enfornar-los durant 5 minuts. Jo els he tingut una mica més, fins que he vist que estaven daurats.
  9. Treure del forn. Pintar-los amb mantega desfeta i passar-los per abundant sucre. Ho heu de fer al moment de treure'ls del forn!!!!
  10. Deixar-los refredar sobre una reixeta.                                                                                         
    I.......a degustar-los!!!!




7 comentaris:

  1. L´altre dia vaig aprendre un "palabro" que era "croquetoterapia", que consistia en fer croquetes conjuntament amb els nostres fills i anar parlant i anar fent pinya, i tu has fet "bolloterapia"..jjjaaajjjaa!! T´han quedat perfectes i bons veritat ????? Es una massa molt agraïda i un "bocadito" exquissit.... Petons,

    ResponElimina
  2. Joaquina, han quedat...boníssims!!! Mai m'ho hagués pogut imaginar!!!! I lo de "bolloterapia"...m'encanta!!!!
    Moltes gràcies per compartir les teves excel·lents receptes.
    Un petonet,
    Olga

    ResponElimina
  3. Qué bons, fan cara de ser d' aquells dolcos que no pts parar de menjar!

    ResponElimina
  4. Gràcies, per deixar-mel's provar, Olga. Jo soc incapaç de fer-los tant bons i tant eixerits com tú, així que mil gràcies!! Estaven boníssims!!

    ResponElimina
  5. Núria Allende i Muntané21 de febrer de 2012 a les 9:23

    Tenen una pinta!!!!, provaré de fer-los.

    Núria Allende

    ResponElimina
  6. Tenen mooolt bona pinta!!! Poder fer aquestes manualitats amb els nens és genial!! Petons!!

    ResponElimina
  7. AMB UN BON CAFERET I UN BOLLO D´AQUESTS, QUE TÈNEN TAN BONA PINTA, QUINA FELICITAT MÉS GRAN!!!!!!!!!!

    ResponElimina

Digue'm què opines!!!