Top blocs de receptes

dissabte, 31 de març de 2012

MANDONGUILLES "LIGHT"

Les mandonguilles poden ser "light"? Bona pregunta!!! 
En principi, no ho semblen. Però...si en compte de fregir-les les cuinem al forn........ho poden arribar a ser. 

La recepta que us presento és de la Thermomix, del llibre "Imprescindible". Jo les he fet amb tomaca fregida, no amb la salsa que ens presenten.

INGREDIENTS:
  • 500grs de carn picada
  • 200grs de pastanaga trossejada
  • 1 all petit 
  • una mica de julivert
  • 50grs de pa ratllat
  • 2 ous
  • 50g de llet
  • 1 culleradeta de sal
  • 1 polsim de nou moscada
  • farina per arrebossar
  • tomaca fregida
ELABORACIÓ:
  1. Precalentem el forn a 180º
  2. Posem al got la pastanaga, l'all, el julivert i el pa ratllat. 10 segons, velocitat 7.
  3. Afegim els ous, la llet, la sal i la nou moscada. 20 segons, velocitat 3.
  4. Incorporem la carn picada i la barregem durant 10 segons, velocitat 2. La barreja la posem en un bol.
  5. Formem les mandonguilles i les passem per la farina. 
  6. Col·loquem les mandonguilles en una safata de forn, prèviament muntada amb una mica d'oli. Les fornegem fins que veiem que estan fetes (al llibre posa 10 minuts per un costat i 5 per l'altre; jo les vaig tenir més estona, uns 25 minuts en total).
  7. Traiem la safata del forn i li afegim la tomaca fregida. Ho tornem a enfornar durant 10 minuts aproximadament.

2 comentaris:

  1. M'encanten les mandonguilles i fetes així "light" encara millor. T'han quedat de sucar-hi pa (però si són light! millor que no, oi?) ;-) molt bones.
    Petons

    ResponElimina

Digue'm què opines!!!