La Loreto Meix ens ho explica molt bé al seu llibre "Els cócs de la Terra Alta". Si voleu tenir un bon recull de receptes tradicionals....no us pot faltar!!!!
També es pot fer amb farina sense gluten. Queden bastant bé!!!!
INGREDIENTS:
- 1Kg de farina
- 6 tasses de cafè d'oli d'oliva (jo ho canvio; 4 d'oli d'oliva i 2 d'oli de gira-sol)
- 2 tasses de cafè d'aiguardent o anís sec
- 1 tassa de cafè i 1/2 de sucre
- Sucre per ensucrar el muntets
ELABORACIÓ:
- En un bol posem l'oli, l'aiguardent i el sucre. Ho barregem ben barrejat.
- Afegim la farina i la barregem amb les mans (apretant, obrint i tancant la mà).
- Pessiguem trossets de pasta del tamany d'una nou aproximadament. No han de quedar regulars!!!
- Els posem en una llanda de forn amb paper vegetal.
- Quan el forn estigui a 200º, els enfornem. Han d'estar uns 30-35 minuts aproximadament (fins que veureu que estan dorats i fan oloreta de cuit).
- Preparem un bol amb sucre. Abans de que estiguin freds els ensucrem.
Els muntets sense gluten, tenen un color diferent, més clar.
Quins muntets tan exquisits que tan quedat!!
ResponEliminaPetons
Boníssims Olga! Els muntents sense gluten m'encanten, i el que més m'agrada és que sempre hi penses. Moltes gràcies!
ResponEliminaPetonets,
Montse
Com no he de pensar amb una companya com tu????
EliminaM'agrada que us agradi!!!!
Petones,
Olga
Aquests muntets tan alegrats han de ser una passada! Els hem de provar!
ResponEliminaSí, Mónica, proveu-los!! Són molt fàcils de fer i molt agraïts!!!!
EliminaPetons,
Olga
Mmmm, això són dolços d'aquells que tenen gust de poble i a dolç de sempre!
ResponEliminaHan de ser boníssims.
Ptnts
Dolça
Sí, Dolça!!! Dolços de poble!!!! Dolços tradicionals!!!!
EliminaPetons,
Olga