Per Setmana Santa, la meva sogra (la Juanita de casa Quarteró, de Benifallet) sempre prepara "cóc en mel".
L'any passat els vam fer juntes i enguany m'he decidit jo soleta.
Ella prepara una base de pa de pessic però jo l'he fet de cóc de iogurt.
El més important és que la mel sigui de bona qualitat (com més artesana millor). A mi m'agrada molt la mel de taronger (la fan a Benifallet).
Les mesures són "a ull".......
INGREDIENTS:
- Cóc de iogurt: vegeu entrada "Cóc Danone". Canvieu l'oli de gira-sol per oli d'oliva.
- Fulla: farina i oli de gira-sol.
- Mel de taronger (o la que més us agradi, de romer, milflors,....)
ELABORACIÓ:
- Prepareu un cóc de iogurt. Poseu-lo en una llanda de forn més gran de l'habitual (jo he fet un cóc de 6 ous i l'he posat en llanda de cóc de 9-12 ous).
- Enforneu-lo.Temperatura: 180º
- Prepareu "la fulla" (així l'anomena la meva sogra; és una capa feta d'oli i farina; li podeu posar un raig d'anís): barregeu ben bé oli de gira-sol amb farina. Us ha de quedar una pasta no molt espessa. No sé explicar-ho millor perquè ho he fet una mica "a ull", recordant com ho fa ella.
- Quan el cóc porti uns 25 minuts al forn, treieu-lo i tireu per damunt la pasta de la fulla. Ho torneu a enfornar.
- Quan la fulla estigui daurada, ja estarà fet.
- Traieu el cóc del forn i escampeu mel per damunt. Abans de repartir la mel, aplaneu el cóc amb una espàtula. La quantitat i tipus de mel dependrà del vostre gust. Jo hi poso mel de taronger (de Benifallet) i quantitat.......no molta.
MMM que bona!! No l'havia vist mai aquest coc, com m'encantaria provar-lo.... petons
ResponEliminaA nosaltres ens agrada molt. Per sort, només el fem una vegada a l'any. Potser és per aquest motiu que l'esperem "en candeletes"!!!!
EliminaPetonets i...gràcies per seguir-me!!!
Olga un coc espectacular i molt bo, ara a les fires del perello de la mel sempre m'en compro, pero a partir d'ara ja se com es fa.
ResponEliminadema disabte probare de fer-ne un amb el teu permis, jaja.
molts petons i bon cap de setmana
Prova-ho, ja veuràs!!!!
EliminaPosa-li la classe de mel que més t'agradi. El seu sabor canvia segons la mel que hi poses.
Una abraçada i...gràcies per seguir-me!!!
El cóc amb mel em transporta a la sénia de mons iaios... cada any per Setmana Santa n'hi havia. De petita no m'agradava gens, però amb la vellesa tot canvia. Em "xifla" la mel!!!
ResponEliminaMaria Josep, aquestes coses solen passar!!!!
ResponEliminaDolços com aquestos són los que hem de conservar entre tots i totes. Hem de fer que perdurin en el temps!!!
Aquest coc el desconeixia,però això que anomenes"fulla" s'assembla a la coca d'oli i farina que fa el meu germà (tot l'any); no hi fica mel.Ho provaré,però... no se si esperaré a Setmana Santa.
ResponElimina=) Mª Assumpció
Jjjeejjejejje!!! Assumpció, quan la provis de fer....em deixaràs fer un tastet?????
EliminaPetonets!!!
Olga
xiqueta, Olga, quina cuinera que t'has fet, et segueixo i veig que tens unes receptes ben bones. Au, a continuar fent coses bones, que alguna me la copiaré. Per cert, ara estic amb els cup cakes,els segons em van sortir de cine però encara vull fer-los més treballats. Què ho has provat tu?. Fes-ne ja veuràs com xalaràs. Una abraçada.
ResponEliminaCarme
Carme, els cup cakes és un tema pendent......M'agradaria fer-ne!!!! A veure si m'animo ben aviat!!
EliminaPetons!
Olga
Gràcies Olga per haver-me enllaçat aquesta recepta, no serà el 60... però serà el 61 o 62 o 63...
ResponEliminaPTNTS
Dolça
Un coc ben curiós... fa un goig que enamora. La teva sogra es un sol de cuinera.. Molt bona recepta Olga. Petons,
ResponEliminaAquest cóc no pot falta a SEtmana Santa... és l'única vegada de l'any que el fem!!
EliminaPetons,
Olga
Quines coses tant bones fan les sogres!! Crec que surt algun de similar al programa Cuines, dónali una ullada si vols...
ResponEliminaPetons
Anna