Com en altres plats, heu d'utilitzar una bona llonganissa de la vostra carnisseria de confiança.
INGREDIENTS (4 persones):
- 1kg de patates aproximadament
- 1/2 ceba
- 1 fulla de llorer
- 400grs de llonganissa de la carnisseria o de carn picada
- 1 ou dur
- Formatge ratllat
- Oli d'oliva
- Mantega (per muntar la safata del forn)
ELABORACIÓ:
- Pelem les patates i les tallem a trossos. Les posem a bullir amb mitja ceba tallada i una fulla de llorer. Han d'estar molt bullides!!!
- Quan estan bullides, les treiem de la cassola i les posem en un escorredor. Reservem el caldo de bullir-les, per si el necessitem.
- Muntem amb mantega la llanda del forn on volguéssim fer el cóc.
- Passem les patates pel passapurès. Ho hem de fer a la mateixa llanda del forn. Si veiem que ens queda molt espès, li afegim una miqueta del caldo de bullir.
- Treiem la carn de la llonganissa i la passem per la paella, amb una mica d'oli d'oliva. Ha de quedar ben feta, que estigui doradeta.
- Quan la carn està ben feta, l'aboquem a la llanda i la barregem amb la pasta de patata. Allisem la superfície, que ens quedi ben plana.
- Ratllem l'ou dur per damunt del cóc.
- Empolvorem amb formatge ratllat i.....al forn, a gratinar!!!!
Us animo a fer-lo, us ho dic de tot cor! Un pastís senzill amb....mil gustos!
Avui mateix ho provo!
ResponEliminaTrini
Això és plat únic, eh!
ResponEliminaQuina bona idea!! Segur que per casa també ens agradarà... la deixo pendent per fer!! :D
ResponEliminaCarai, quin coc de patata més fàcil i ben explicat. Als meus nois els hi agradarà molt, son carnivors de mena... petons,
ResponEliminaSembla un pastis de patata que he fet algun cop però la teva recepta més fàcil encara. Que deliciosa!
ResponEliminaM'encanta el detall de la forma q t'explique Olga. Gràcies pel flaire de les teves receptes.
ResponEliminaGràcies per la teva visita i per les teves paraules!
EliminaPetonets,
Olga