Top blocs de receptes

dimecres, 25 de juliol de 2012

CONSERVA DE TOMACA FREGIDA

Quan arribem a la part central del mes de juliol........començo la temporada de la tomaca fregida en conserva!!!!
És una feinada però.........t'ho trobes a l'hivern, quan només et cal obrir el pot i utilitzar-la en el moment que vols. 
 

Enguany, també he pogut fer-la amb la Thermomix. 
 
He fet de les dues maneres a la vegada, amb la paella i amb la Thermomix. 

Us explicaré com la faig:

  1. Rento ben rentades les tomaques
  2. Ratllo les tomaques
  3.  Poso a escórrer la tomaca ratllada en un colador gran per eliminar l'excés de líquid. Mentrestant, vaig ratllant unes altres. 
  4. Passo la tomaca ratllada a un altre recipient i li poso la sal, el sucre i una mica de pastilla tipus "Avecrem".Ho barrejo ben barrejat.
  5. Poso oli d'oliva abundant en una paella.
  6. Fregeixo la tomaca. Al començament poso la tapa a la paella (sense tapar del tot!!) i després la deixo coure destapada. A poc a poc, et vas adonant que va reduint, que va eliminant l'excés "d'aigua".
  7. Mentrestant es fregeix la tomaca, rento ben rentats els pots de vidre (amb sabó i lleixiu). Els seco amb paper de cuina. 
  8. Una vegada la tomaca està fregida, l'aboco als pots. Poso una cullera per a que no es trenqui el vidre. Els pots els omplo al màxim. Ràpidament tanco i els poso boca avall.
  9. Quan estan freds, els poso al bany maria uns 5 minuts. Potser no caldria fer-ho havent fet el pas anterior, però........així m'asseguro que tot sortirà correcte.
Ja us ho dic és una feinada, però quan ho tens tot recollit és com....si no hagués passat res!!!!
 

6 comentaris:

  1. Una recepta molt útil! ara els tomàquets estan boníssims!!
    Val la pena sacrificar-se una mica ara x després a l'hivern poder-ne disfrutar!
    ptns!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs sí...si ara fem de formigueta....ens ho trobarem a l'hivern!!!
      Petons,
      Olga

      Elimina
  2. Hola Olga gràcies x seguir-me!!
    Molt bona idea fer conserva de tomàquet és una feinada tal com dius però després quan fa fred és un gust tenir el tomàquet fregit casolà.
    Veig que tens la thermomix et dono un consell, quan fregeixes el tomàquet amb el thermomix posa temperatura varoma i aprofites el vapor per esterilitzar els pots a dins del varoma.

    Judith

    ResponElimina
  3. Olga, gràcies per les teves visites. Em quedo per aquí amb el teu permís.

    ResponElimina
    Respostes
    1. És que fas uns postres.......
      Gràcies per quedar-t'hi!!!!
      Petons,
      Olga

      Elimina

Digue'm què opines!!!