Top blocs de receptes

divendres, 17 d’agost de 2012

CONILL ESCABETXAT DE LA IAIA MICAELA


L'escabetx és un forma tradicional més de conservar la carn i el peix. La sal, el vinagre i l'oli fan les funcions de conservants. A més, podem afegir alls, llorer, pebre i altres espècies...per a donar-li sabors diferents. 

A sota us facilito un enllaç on podreu trobar més informació sobre l'escabetx. 

http://www.directoalpaladar.com/curso-de-cocina/como-hacer-escabeche

Aquesta manera d'escabetxar el conill la feia la meva iaia materna, la iaia Micaela. A mi, des de ben petita, sempre m'ha agradat molt el seu escabetx. 

Normalment, el conill escabetxat només el faig a l'estiu; el guardes a la nevera, el treus quan vols i...està fresquet. 

INGREDIENTS:
  • 1 conill tallat a trossos no molt grans 
  • Alls
  • Oli (pot ser d'oliva o de gira-sol)
  • Vinagre
  • Sal
  • Llorer
  • Pebre
ELABORACIÓ:

  1. Salem el conill
  2. En un got preparem una barreja de vinagre i aigua (una mica a ull). Una mica més de 1/2 got d'aigua i la resta de vinagre. 
  3. Posem en un bol el conill. Afegim uns alls i ho cobrim amb tants gots de barreja de vinagre i aigua com sigui necessari. Ha de quedar ben cobert. 
  4. Ho guardem a la nevera i ho deixem reposar unes 12h. 
  5. Quan ja ha fet el seu temps de repòs l'hem d'escórrer durant bastant estona (unes dos hores abans de cuinar-lo).          
  6. En una paella posem força oli.   Quan l'oli estigui ben calent, fregim el conill i els alls que maceraven en vinagre. Aneu amb compte!!!! Al començament esquitxa bastant!!! També podeu afegir una fulla de llorer.
  7. Quan el conill estigui doradet el podeu treure i dipositar-lo en el recipient que hagueu decidit guardar-lo (una cassola de fang, un bol de pirex, un pot de vidre,.....). Amb molta cura aboqueu-hi l'oli amb el que l'heu fregit. Feu el mateix amb la tanda següent de conill que tingueu per fregir; i així, successivament. 
  8. Podeu afegir uns grans de pebre. Quan estigui fred, guardeu-lo a la nevera.





5 comentaris:

  1. De aquesta manera queda molt bó !!!
    Una abraçada
    Sara

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí, Sara!! És molt bo!!...i si recorda als menjars de la iaia....millor!!
      Petons,
      Olga

      Elimina
  2. He apuntat la recepta,a mi el conill m'agrada molt!...també l'enllaç es força interessant:=)MªAssumpció

    ResponElimina
    Respostes
    1. Assumpció, prova-la!!! Ja em diràs què t'ha semblat!!
      Petonets,
      Olga

      Elimina
  3. Aquest escabetx sí que és per sucar-hi pa!!
    Besicos.
    Miriam

    ResponElimina

Digue'm què opines!!!