Top blocs de receptes

dimarts, 14 d’agost de 2012

SALMOREJO



Aquest plat típic Cordovès és molt adient per l'estiu. És refrescant, econòmic i no necessitem foc per elaborar-lo!!!
La recepta que us presento és del llibre Imprescindible, de Thermomix (pàgina 142). 
Us deixo dos  enllaços on també trobareu  la recepta del salmorejo i podreu triar la que més us agradi. 


INGREDIENTS (6 racions):
  •  150g d'oli d'oliva 
  • 4 ous durs (per decorar)
  • 100g de pernil salat tallat a trossets (per decorar)
  • 1-2 alls
  • 1000g de tomàquets madurs (millor dels de pera o bombilleta)
  • 1 culleradeta de sal
  • 150g  de molla de pa blanc del dia anterior
  • 30g de vinagre
ELABORACIÓ: 
  1. Col·loqueu una gerra petita sobre la tapa de la Thmx,  funció balança i peseu l'oli d'oliva. Reserveu.
  2. Poseu dins del got els ous durs i tritureu-los durant 2 segons, velocitat 4. Retireu del got i reserveu.
  3. A continuació, poseu el pernil salat dins del got i doneu-li 4 o 5 cops de Turbo. Si el voleu més picat, doneu-li uns cops més.
  4. Sense rentar el got, poseu els alls, la tomaca i la sal. Programeu 30 segons, velocitat 5.
  5. Afegiu el pa i el vinagre. Tritureu 30 segons, velocitat 5 i a continuació 2 minuts, velocitat 10. El temps dependrà de la qualitat de les tomaques.
  6. Programeu velocitat 5 i aneu abocant a poc a poc l'oli , sobre la tapa i sense treure el cubilet, fins que s'acabi. Aboqueu el "salmorejo" en un bol i reserveu a la nevera.
  7. Uns minuts abans de servir, decoreu la superfície amb el pernil salat i l'ou dur. S'ha de servir molt fred!!!!

6 comentaris:

  1. Veig que et va agradar el salmorejo, no? Des de que el vaig provar ja no faig "gazpacho", el salmorejo esta mes bo i es mes facil ... Si no tens pernil, el pots canviar per una miqueta de bacalla desalat, tambe queda bonissim!
    Nuria

    ResponElimina
    Respostes
    1. JJjajajajaj!!! Sí, Núria!!! Al dia següent ho vaig fer!!!
      Gràcies per la idea del bacallà!!!
      Olga

      Elimina
  2. No l'hem provat mai el salmorejo i ja fa uns dies el vam veure en un altre blog i ens en van agafar ganes!!
    Bnes vacances!!
    ptns!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. A mi em va passar una cosa semblant......Ho havia vist per revistes de cuines i, a més, havia sentit parlar. Una tarda a la piscina, unes companyes em van explicar que era molt bo, molt fàcil de fer, ...i al dia següent el vaig fer per dinar!!!
      Anima't, segur que t'agradarà!!!
      Petons,
      Olga

      Elimina
  3. Jo tampoc l'he tastat mai, però aquest que has preparat té tan bona pinta... uhmmm...que segur que el faré ben aviat.
    Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Fes-lo!!! Ja veuràs què bo que és!!!
      Petons,
      Olga

      Elimina

Digue'm què opines!!!