Aquesta recepta de TIRAMISÚ me la va facilitar la meva germana Miriam (bé, no tinc cap altra germana!!!).
Com ja sabeu, és un postre d'origen italià. Últimament està molt de moda.......És que és deliciós!!!!
Els melindros utilitzats per a elaborar-lo són els tous, a mi m'agrada més com queden.
Aquesta vegada l'he fet en gots individuals, així no es trenca al tallar-lo i servir-lo.
INGREDIENTS (6 gots ben macos):
I ja podem gaudir d'unes postres italianes autèntiques!!!!
Com ja sabeu, és un postre d'origen italià. Últimament està molt de moda.......És que és deliciós!!!!
Els melindros utilitzats per a elaborar-lo són els tous, a mi m'agrada més com queden.
Aquesta vegada l'he fet en gots individuals, així no es trenca al tallar-lo i servir-lo.
INGREDIENTS (6 gots ben macos):
- 1 terrina de formatge Mascarpone
- 2 ous (separar els rovells de les clares)
- 2 cullerades de sucre
- Melindros (tous o durs, els que més us agradin)
- Cafè
- Licor (vi ranci, licor de Marsala, anís,...)
- Cacau pur (per decorar)
ELABORACIÓ:
- En un bol es remenen els dos rovells i el sucre fins que queda una crema.
- Afegim el Mascarpone i ho batem molt bé.
- A part, pugem les clares a punt de neu.
- Les afegim molt a poc a poc a la crema. No hem de deixar de remenar suaument, fins que ens torna a quedar un crema.
- En un plat posem el cafè barrejat amb el licor (a mi m'agrada molt amb anís).
- Remullem els melindros en cafè i els col·loquem al got (estan tallats perquè ho he fet en got individual; si ho féssim en una safata no caldria tallar-los).
- A sobre, posem una capa de crema. A sobre, una altra capa de melindros remullats en cafè. A sobre, una altra capa de crema (l'última capa ha de ser de crema).
- Per decorar, empolvorem amb cacau amb l'ajuda d'un colador molt petit.
Quina bona pinta, Olga, i molt bona idea de fer-ho en gots.
ResponEliminaPtns.
Sí, va molt bé fer-ho en gots!!! No es trenca al servir-ho al plat...jeejejej....
EliminaPetons!
Olga
El tiramisú és infalible, encara no he trobat ningú a qui no li agradi. Una abraçada
ResponEliminaTens tota la raó!!! És que és molt bo......sigui la recepta que sigui!!
EliminaPetons,
Olga
Gràcies germaneta...........
ResponEliminaQue vagi de gust!
Petons.
Miriam.
¡Gracias a tí por enseñármelo a hacer! ..y por compartir la receta conmigo!!!Tu eres la especialista en dulces y postres; yo voy detrás de tí!!!!
EliminaBesos!
Olga
Si no existís se l´haurien d´inventar! Quina salivera em ve!
ResponEliminaÉs que és molt bo......
EliminaJa tinc ganes de tornar-lo a fer!!!!
Petons,
Olga
Molt bona explicació!! llegint la teva recepta i amb tantes fotos és impossible q no surti bé!!
ResponEliminaPtns!
Gràcies!!!!
EliminaFaig el possible per a que sigui entenedor!!!
Petons,
Olga
que bo!!!!!!!!!!! i quants gots et van sortir???
ResponEliminales clares a punt de neu, les montes a mà??? Quina Crack, estas feta!!!!
Gemma
Hola, Gemmaaaaaa!
EliminaEm van sortir 10 gots (generosos).
Les clares les vaig pujar a punt de neu amb una màquina que tinc a casa....jejjejje.....Joan Salvador!!! En un moment les puja i li queden perfectes!!!!
Quan farem un soparillo, jo faré el postre!!!
Petons,
Olga
Així amb gotets individuals no l´he fet mai, i em sembla una molt bona idea... jo tinc la meva versió sense ous, miraré de fer la teva la propera vegada.... petons,
ResponEliminaJoaquina,és molt còmode. Cadascú el seu got..., no es trenca al tallar-lo.....
EliminaBuscaré la teva versió i la faré!!
Petons,
Olga
Boníssim aquest tiramisú, i amb la resentació individual queda molt millor.
ResponEliminaGràcies pel teu comentari!!!!!
ResponEliminaA mi, personalment, em resulta més còmode fer-ho en gots individuals.
Salut!!
Olga
Hola Olga,
ResponEliminaHe vist que tens moltes receptes al teu blog, i m‘agradaria presentar-te la pàgina Lestevesreceptes.cat, llançada recentment, on els usuaris poden buscar entre més de 16000 receptes de les millors pàgines catalanes. També hem creat el Top blocs de receptes, on, de franc, pots afegir el teu bloc.
Lestevesreceptes.cat té diverses versions, en suec, francès, anglès, italià o castellà entre d’altres. Vols formar part de la nostra família?
Quedem a la teva disposició!
Andreu
Lestevesreceptes.cat
HOla, Andreu!! Moltes gràcies per l'oferiment!!! Ja he seguit els passos per formar part de Lestevesreceptes.cat!!
EliminaHem penso que els he fet bé....
Salut!!
Olga