Top blocs de receptes

dissabte, 13 d’octubre de 2012

EMPANADICO DE HUESCA


Parlar d'Empanadico, per a mi, és parlar de reunió familiar a casa de la família de Huesca.
És un d'aquells dolços que quan ets adolescent no l'acabes de valorar (uuffff, carabassa, panses,.....) , però que quan et fas gran t'adones del gran valor que té.

Doncs ara, animada pels amics dels FOGONS DE LA BORDETA i per la seva RECEPTA DEL 15 dedicada a la CARABASSA, he preparat un EMPANADICO DE HUESCA.

Us deixo un enllaç a un vídeo de Huertabarbarica on expliquen com s'ha de fer. 
 http://www.youtube.com/watch?v=bpB3KwkVOmo

Jo no he seguit aquesta recepta, jo he fet una del blog CUCHIFLITOS
http://mariwivi.blogspot.com.es/2011/12/empanadico-de-calabaza-del-alto-aragon.html
No m'ha quedat igual que el feia la meva tia. Bé, de fet, m'ha quedat molt diferent. La recepta és molt diferent. He recollit tres receptes diferents de 3 blogs diferents. Serà qüestió d'anar experimentant!!!
No pararé fins aconseguir que em quedi com la tia Mari el prepara!!!

Amb les quantitats que donava la recepta de Cuchiflitos he pogut fer dos empanadicos. Un l'he fet amb carabassa (el que avui us presento) i l'altre l'he preparat amb maçana. El de maçana......el pujaré més endavant. 

INGREDIENTS:
  •  1 Kg de farina
  • 1 tassa i 1/2 d'aigua
  • 1 tassa de sucre
  • 1 tassa d'oli d'oliva
  • 1/2 pell de taronja
  • 1 grapadet de matafaluga (o anís en gra)
  • Carabassa tallada molt fina
  • Panses
  • Pinyons 
  • Oli de gira-sol (una altra vegada ho provaré amb oli d'oliva)
  • Sucre
  • Anís
ELABORACIÓ:

  1. Poseu a bullir l'aigua, l'oli, la matafaluga i la pell de taronja. Ho teniu una estona en infusió i ho coleu.
  2. Ho poseu a bullir de nou amb l'anís.
  3. Quan hagi arribat al bull apagueu el foc i l'aneu afegint a la farina (no l'heu de posar tota de cop; millor començar amb la meitat de la farina i anar afegint-la.). Es va pastant amb una cullera.
  4. Quan tingueu la massa feta, estireu-la molt bé damunt d'un paper de cuina.
  5. Farciu la meitat de la massa amb la carabassa, les panses i els pinyons. Jo he afegit una mica de canyella, sucre i ho he pulveritzat amb oli d'oliva.
  6. Tanqueu l'empanadico fent un "cordó" semblant al d'un pastisset.
  7. Pinteu amb oli l'empanadico i ensucreu-lo. Sigueu generosos, quedarà més bo!!!
  8. Enforneu-ho a 180º durant uns 40 minuts o fins que estigui daurat.
 

29 comentaris:

  1. De gran apreciem més les coses, oi? Però també entén que els dolços de poble són un potencial de calories...per llepar-se els dits!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs sí, molta caloria!!! Què hi farem.......Sort que només es fa mooooolt de tant en tant.....
      Salut!
      Olga

      Elimina
  2. Jo tambe vaig estar apunt de fer una empanada... Pero la meva era salada!! La guardo per publicar-la en un altra ocasió i de segur que aquesta algun dia caura per casa!!
    Petons!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Una empanada salada amb carabassa??? Vinga, a veure quan la publiques!!!
      Salut i petons,
      olga

      Elimina
  3. Respostes
    1. Está buenísimo!!!!!!
      Gracias por vuestro comentario!!!
      Saludos,
      olga

      Elimina
  4. Quins records! Els meus avis materns vivien en un poble de Huesca i quan anavem a veurel's passar pel forn era una visita obligada perquè feien uns dolços impressionants però el meu preferit era sens dubte "el empanadón de calabaza". Fa molts anys que no en menjo però ara amb la teva recepta ho provaré de fer. Ho tinc pendent. Moltes gracies per la recepta.
    Petons
    Conxita

    ResponElimina
    Respostes
    1. Aquests dolços que són capaços de transportar-nos a la nostra infància són tan especials........De tant en tant els hem de provar!!!
      Salut i petons,
      Olga

      Elimina
  5. m'imagino el seu sabor.. delicat i delicios... tota una delicia segur!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Seguríssim, Alfons!!! Prova-ho!!!
      Salut i petons,
      Olga

      Elimina
  6. Però Olga !!!!! quina cosa més bona ens prepares... la meva mare en fa també però a la seva manera, amb la mateixa massa que els panadons.... i estan espectaculars... Vaig a veure el video!!!! petons,

    ResponElimina
    Respostes
    1. Joaquina, sí, és boníssim!!!!
      Per cert.....què són els panadons??? els pastissets??
      Un petó,
      Olga

      Elimina
  7. que bueno Olga¡¡, una receta de pueblo bien buena y irresistible
    peto

    ResponElimina
    Respostes
    1. Pues sí, está buenísimo!!! ¡Qué suerte tenemos los de ser de pueblo!
      Saludos,
      Olga

      Elimina
  8. Com sempre, una explicació pas a pas perfecta!!
    Nosaltres també ho comentavem això, que la carbassa cosat, però que un cop la proves te n'adones de lo bona que és!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs sí, jo sóc una de les que l'estic descobrint. Fins fa poc només l'havia menjat amb aquest dolç. L'hivern passat vaig començar a fer puré de carabassa. Ara vull provar de fer un cóc de carabassa.....
      No podem parar de descobrir coses noves!!!
      Salut i petons,
      Olga

      Elimina
  9. Hola Olga!
    M'hagués agradat poder enviar-te un correo personal per agraïr-te el teu comentari que em vas deixar. Però com que no he pogut trobar la teva adreça, et vull dir que el teu missatge m'ha emocionat i m'ha arribat al cor. I també et vull dir que jo tampoc coneixia el teu blog, i em dol molt, perque no tinc gaire temps per poder anar descobrint cosetes bones com les que fas. Aquesta coca d'avui en especial em sembla que m'encantaria!
    Un plaer coneixe't!

    ResponElimina
  10. Gràcies per les teves paraules!!!
    Ara ja ens anem seguint!!1
    Salut i petons,
    Olga

    ResponElimina
  11. Quin dolç tan bo, amb la carbassa i els fruits secs, ha de ser una delícia.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí que ho és!! Sí que ho és!!!
      Demà tornaré a fer un altre per un taller de cuina....a veure si el milloro!!!!
      Salut i petons,
      Olga

      Elimina
  12. Uau! L'empanadon de calabaza...mmmmm, tinc una amiga de Monzón i cada any per aquestes èpoques en porta un. És una autèntica delícia!
    Ptnts
    Dolça

    ResponElimina
    Respostes
    1. Dolça, oi que sí que és boníssim!!!! Ens encanta!!!
      petons,
      Olga

      Elimina
  13. No coneixia la recepta, i mira que ma mare havia passat molts estius per Huesca, li hauré de preguntar! Ja tens raó en que de gran valorem moltes receptes que de petits no ens agradaven, sort que el paladar se'ns va afinant!
    Moltes gràcies per participar!
    Petons
    Sandra

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies, Sandra!! Gràcies pel comentari!!! És tota una satisfació rebre comentaris vostres!!! ...i participar en els vostres reptes!!!!
      Salut i petons,
      Olga

      Elimina
  14. Hola, Olga,
    Acabo de publicar una recepta molt semblant.
    T'he trobat en la convocatòria dels 15.
    Salutacions i ben trobada,

    ResponElimina
  15. Ha de ser molt bo aquest empanadico...i molt apropiat per aquesta època!

    ResponElimina
    Respostes
    1. És boníssim!!! Ara.....és una bomba calòrica!!!!
      Petons,Mònica!!!!!
      Olga

      Elimina

Digue'm què opines!!!