Top blocs de receptes

diumenge, 25 de novembre de 2012

XAMPINYONS FARCITS DE PERNIL



Aquesta és la meva aportació  per a l'últim repte de LA RECEPTA DEL 15, el del mes de Desembre. Els amics dels Fogons de la Bordeta fan un descans, ben merescut, de la convocatòria mensual. Moltes gràcies per la vostra gran feina!!!!

Els xampinyons donen per a molt!! Es pot fer de tot!!! 

Necessitem: xampinyons, daus molt petits pernil salat ( o pernil salat picat) , nata de cuinar, julivert, sal  i oli d'oliva.

Elaboració:

  1. Netegem els xampinyons i traiem els troncs. Reservem la part que es pugui aprofitar. 
  2. Posem els xampinyons en una llanda de forn i els posem a coure a uns 200º. 
  3. Picarem la part que hem aprofitat dels xampinyons i algun altre que se'ns hagi trencat. 
  4. En una paella posarem una mica d'oli d'oliva i sofregirem els xampinyons picats. Quan estiguin quasi fets, afegirem el pernil salat. 
  5. Quan el sofregit anterior estigui fet, abocarem una mica de nata de cuinar i julivert. Ho deixarem coure uns cinc minuts a foc lent. Remenarem sovint. 
  6. Traurem els xampinyons del forn i els farcirem. 
Aquests xampinyons els vaig presentar a l'últim taller dels Amics i Amigues de la Cuina de Móra d'Ebre. El taller va estar dedicat a la preparació del Nadal. Ja el tenim aquí!!!

24 comentaris:

  1. Uns bons Xampinyons ¡¡¡ Molt bonics i alimenten un munt. Un gran acompanyament i fins hi tot com a primer plat lleeuger ens podría servir. M'agrada com els prepares Olga

    Una abrçada. Agusti Cangrejo Grande

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies, Agustí!!! Els xampis m'encanten de tota manera......
      Petons,
      Olga

      Elimina
  2. M' encanten els xampis. Passats per la paella amb all i julivert ja sóc feliç i si me´ls presenten com tu ja és el summun.

    ResponElimina
    Respostes

    1. A mi també!!! M'agraden de tota manera!!!!
      Salut i petons,
      Olga

      Elimina
  3. Una molt bona idea i presentació exquisida :=) MªAssumpció

    ResponElimina
    Respostes

    1. El pernil salat m'encanta i els xampinyons, també!! Junts...no vegis!!!!
      Fins demà, Assumpció!!!
      Olga

      Elimina
  4. Respostes
    1. Boníssims!!! Són boníssims!!!
      Salut i petons,
      Olga

      Elimina
  5. Molt bons!!!! Gracies per la proposta...
    Lourdes.

    ResponElimina
    Respostes
    1. De res!!!! És molt senzilleta però molt bona!!
      Salut i petons,
      Olga

      Elimina
  6. Una excelent opcio amb una preparacio molt facil, pero amb un resultat impresionant..... Segur que ho pobem.

    Salutacions cordials de Mobles Cambrils.

    ResponElimina
    Respostes
    1. És molt fàcil de fer!!! I queda molt bé!!
      Gràcies per seguir-me!!!
      Salut!
      Olga

      Elimina
  7. Boníssim per l'aperitiu d'aquestes festes!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí, són molt bons!!! Aquestes festes ens he de lluir!!!
      Salut,
      Olga

      Elimina
  8. Es nota que ets la fan número 1 dels xampis.
    Un aperitiu ben bo!

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jjjejejejj....Dolça, com ho has endevinat????
      Els xampis m'encanten!!
      Petons,

      Olga

      Elimina
  9. Ostres Olga !! M'has fet recordar una recepta que feia molt sovint al principi de viure en parella i que fa temps que no preparo.
    Una idea genial per un sopar lleugeret :)
    Petonets guapa. MAR, de EQNME

    ResponElimina
    Respostes
    1. M'agrada que t'hagi fet recordar una recepta que feies!!! Això vol dir...que l'has de tornar a fer!!!! Reviuràs moments molt especials!!!
      Petons,
      Olga

      Elimina
  10. Olga, jo aquest any volia comprar-me un kit per a cultivar xampinyons, però m'ho van treure del cap perquè diuen que costa molt. M'hauria agradat fer receptes tant bones com aquesta amb els cultivats per mi. També et serveix per al proper repte del 15!
    Una abraçada,
    Nani

    ResponElimina
  11. Ostres, primer he pensat: l'Olga va una mica endarrerida amb el 15 i ara veig que ja és la propera. Noia fas els deures molt avia! I jo que encara no he pensat el què! Enhorabona previsora! He començat a llegir per la recepta i després ho he vist.
    Nani

    ResponElimina
  12. Olga esta receta aperitivo es genial y me gusta mucho
    peto

    ResponElimina
  13. Olga, aquests xampis (i totes les altres receptes que ens has enviat!) són una delícia!
    Moltes gràcies per participar i per les paraules maques que sempre ens dediques!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina

Digue'm què opines!!!