Aquesta amanida ens la van presentar l'Elisenda Jardí i la Dori Martí en una de les trobades mensuals dels Amics de la Cuina, de Móra d'Ebre.
És una amanida diferent, sorprenent. És una barreja d'ingredients tradicionals que dóna un resultat molt original.
Des d'aquell dia l'he preparat varies vegades, sobretot quan les taronges del jardí de casa o les de l'hort de Benifallet estan al punt.
Aquest cap de setmana m'he atrevit a combinar-la amb paté dolç d'oliva negra de LA MASROJANA. El resultat....impressionant!
La podeu fer com més us agradi! I la podeu presentar en plat, en copa o en gotet. Trieu!
INGREDIENTS:
- Taronja de Benifallet
- Bacallà esqueixat (prèviament dessalat)
- Ceba
- Ou dur
- Olives negres La Masrojana (tipus negra d'Aragó) o paté dolç d'oliva negra
- Oli d'oliva
- Julivert (per decorar)
- Tallem a trossets molt petits la ceba i la deixem una bona estona remullada amb vinagre. L'escorrem amb la mà i l'apretem una mica.
- Trossegem l'ou, la taronja i esqueixem finament el bacallà.
- Muntem l'amanida. La "reguem" amb oli d'OVE i la decorem amb una mica de julivert.
Sembla boníssima, Olga! Què és l'abadejo? Petons
ResponEliminaMarina, l'abadejo és el bacallà. Nosaltres, per aquí per l'Ebre, ho diem així.
EliminaSí que és bona, molt bona!!!
Salut i petons,
Olga
Gràcies, Olga! Aclarit! Està bé això d'aprendre paraules noves... he he. Boníssima, l'amanida!
EliminaLa taronja li deu donar un toc molt bo. petons
ResponEliminaÉs una barreja molt bona!!!
EliminaSalut i petons,
Olga
Aclarit que és l´abadejo l' amanida és de 10.Elpunt de taronja amb el bacallà és exquisit.
ResponEliminaQuina bona puntuació!!!
EliminaPetons,
Olga
Abadejo i Taronja: s'ha de tastar i aviat, abans de que se'ns acabin les taronges de casa.
ResponEliminaNani
Tasta-la, Nani!! Ja em diràs què et sembla!
EliminaPetonets,
Olga
Quina combinació olga!!
ResponEliminaa mi a vegades em fa una mica de por combinar dolç i salat, tot i que després ho provo i m'agrada!
ptns!!
No et faci por fer combinacions!!!!!
EliminaPetons,
Olga
M'ha semblat una mescla espectacular de sabors...la provaré de fer! Petonets
ResponEliminaProva-la, M. José!!! Ja em diràs què et sembla!!!!
EliminaSalut i petons,
Olga