Aquest arròs va ser un repte personal: "amb el que tingui a la nevera i al congelador he de fer un arròs caldós de peix".
Vaig obrir la nevera: un tros de pebrot roig, pastanagues, un porro, 1/2 ceba.
...i al dia següent...."manos a la obra"!!!!
INGREDIENTS (4p): els anomenats anteriorment més 3 tasses de cafè d'arròs, vi de cuinar, tomaca fregida casolana, aigua (no tenia brou de peix), safrà, oli d'oliva, una fulla de llorer, sal i un polsim de pebre roig.
ELABORACIÓ:
- Tallar les verdures en daus petits. (També ho podem picar a la picadora).
- Salar i enfarinar el rap.
- A la cassola, posar l'oli a calentar amb uns alls.
- Quan l'oli està calent, daurar una miqueta el rap. Només un moment! Reservar.
- Sofregir la sípia. Remenar durant uns minuts.
- Afegir les verdures i sofregir.
- Tirar un bon raig de vi de cuinar. Remenar.
- Deixar evaporar el vi i afegir la tomaca fregida. Remenar un moment.
- Afegir l'aigua o brou de peix (1 l aproximadament), el polsim de safrà, la fulla de llorer i de pebre roig. Bullir durant uns 10 minuts.
- Tirar l'arròs i deixar-lo coure durant 20 minuts. En els últims 5 minuts afegirem el rap que hem reservat al començament.
Parem la taula i........a gaudir del plat d'arròs!!!!
Aquests arrossos de "neteja" de nevera acostumen a sortir boníssims... deu ser que se'ns aguditza l'enginy i ens apliquem més!!!
ResponEliminaAra que el teu racó de nevera era de luxe ;-)
PTNTSÇ
Dolça
Quina raó que tens, Dolça!!!
EliminaSempre em faig un raconet al congelador "per si de cas"....jejeejejej...
Petons i feliç 2013!!!!
Olga
Molt bé i perfecte per buidar una mica el congelador!
ResponElimina
EliminaFins que no compri un altre congelador i sigui "No-frost"...no quedarà més remei que fer "buidades" de tant en tant!!
Salut!!!
Olga
Boníssim i per un dia per avui bo i no gens carregós. Petons.
ResponElimina
EliminaÉs un plat únic que no carrega, és veritat. I molt bo!!! Almenys això em van dir els de casa......jejeejej
Salut i petons,
Olga
Aquesta vegada ha estat una Arros de neteja. pero ho pots fer qualsevol dia perque es es un arros de luxe. Molt Bo !!!
ResponEliminaUna abraçada, Agusti Cangrejo GRande
EliminaSí, Agustí, va quedar molt bé. M'he animat fer arrossos caldosos....ens agraden molt!!!
Salut i petons,
Olga