Top blocs de receptes

dissabte, 5 de gener de 2013

ARRÒS CALDÓS DE RAP I SÍPIA





Aquest arròs va ser un repte personal: "amb el que tingui  a la nevera i al congelador he de fer un arròs caldós de peix". 
Vaig obrir la nevera: un tros de pebrot roig, pastanagues, un porro, 1/2 ceba. 


El congelador: una cua de rap i una sípia. 

...i al dia següent...."manos a la obra"!!!!

INGREDIENTS (4p): els anomenats anteriorment més 3 tasses de cafè d'arròs, vi de cuinar, tomaca fregida casolana, aigua (no tenia brou de peix), safrà, oli d'oliva, una fulla de llorer, sal i un polsim de pebre roig.

ELABORACIÓ: 


  1. Tallar les verdures en daus petits. (També ho podem picar a la picadora).
  2. Salar i enfarinar el rap.
  3. A la cassola, posar l'oli a calentar amb uns alls. 
  4. Quan l'oli està calent, daurar una miqueta el rap. Només un moment! Reservar. 
  5. Sofregir la sípia. Remenar durant uns minuts.
  6. Afegir les verdures i sofregir. 
  7. Tirar un bon raig de vi de cuinar. Remenar. 
  8. Deixar evaporar el vi i afegir la tomaca fregida. Remenar un moment. 
  9. Afegir l'aigua o brou de peix (1 l aproximadament), el polsim de safrà, la fulla de llorer i de pebre roig. Bullir durant uns 10 minuts.
  10. Tirar l'arròs i deixar-lo coure durant 20 minuts. En els últims 5 minuts afegirem el rap que hem reservat al començament.

Parem la taula i........a gaudir del plat d'arròs!!!!




                                                      



8 comentaris:

  1. Aquests arrossos de "neteja" de nevera acostumen a sortir boníssims... deu ser que se'ns aguditza l'enginy i ens apliquem més!!!
    Ara que el teu racó de nevera era de luxe ;-)

    PTNTSÇ
    Dolça

    ResponElimina
    Respostes
    1. Quina raó que tens, Dolça!!!
      Sempre em faig un raconet al congelador "per si de cas"....jejeejejej...
      Petons i feliç 2013!!!!
      Olga

      Elimina
  2. Molt bé i perfecte per buidar una mica el congelador!

    ResponElimina
    Respostes

    1. Fins que no compri un altre congelador i sigui "No-frost"...no quedarà més remei que fer "buidades" de tant en tant!!
      Salut!!!
      Olga

      Elimina
  3. Boníssim i per un dia per avui bo i no gens carregós. Petons.

    ResponElimina
    Respostes

    1. És un plat únic que no carrega, és veritat. I molt bo!!! Almenys això em van dir els de casa......jejeejej
      Salut i petons,
      Olga

      Elimina
  4. Aquesta vegada ha estat una Arros de neteja. pero ho pots fer qualsevol dia perque es es un arros de luxe. Molt Bo !!!

    Una abraçada, Agusti Cangrejo GRande

    ResponElimina
    Respostes

    1. Sí, Agustí, va quedar molt bé. M'he animat fer arrossos caldosos....ens agraden molt!!!

      Salut i petons,
      Olga

      Elimina

Digue'm què opines!!!